Angol krémes

2009. 03. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Töltelék hozzávalói:1/2 liter tej, 4 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dkg cukor, 30 dkg vaj. A 1/2 liter tejet 4 evőkanál liszttel, 2 csomag vaníliás cukorral simára keverünk és felfőzzük massza keménységűre. Ha kihűlt, a cukrot a vajjal (margarin is lehet) habosra keverünk, ha elkészült vegyítjük 1 dl rummal, és alaposan elkeverjük.

Tészta alap hozzávalói: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, egy pici só, 20 dkg zsír, 2 dkg szalalkáli.

A felsoroltakat kevés tejjel összegyúrjuk oly módon, hogy könnyű tésztát  kapjunk belőle. 3 db cipót formálunk, kinyújtjuk, tepsi hátán megsütjük. Sütés előtt a lapokat megszurkáljuk a tepsi hátán.

Nagyon finom, ajánlatos a felhasználás előtti napon megsütni, hogy megpuhuljon. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Rácskay Zsókának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top