Kukoricagombóc

2009. 03. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 csésze kukoricadara, 3 csésze víz, 1 citrom reszelt héja, kevés só, 3-5 evőkanál méz, 15 dkg kókuszreszelék vagy darált dió, illetve darált mandula vagy darált mák.

 

Tegyünk fel 2 csésze vizet melegíteni a reszelt citromhéjjal és a sóval. Az 1 csésze kukoricadarához adjunk 1 csésze hideg vizet, és keverjük el. Amikor a víz felforrt, öntsük hozzá a hideg vízzel elkevert kukoricadarát, és közepes lángon, folytonos keverés mellett főzzük olyan keményre, hogy már nehéz legyen átmozgatni. A mézet csak akkor keverjük a kásához, amikor már lehúztuk a tűzről. Az így elkészített darát hagyjuk kihűlni. Ezt követően vizes kézzel gombócokat formálunk, és kókuszreszelékbe, darált dióba, mandulába vagy mákba forgatjuk őket. Ízlés szerint gyümölcsös vagy karobos öntettel tálalhatjuk.

Nagyon olcsó, egészséges és finom!

Köszönjük szépen Dulkai Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top