Angyali levelek

2009. 01. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2003 óta egy igen érdekes kampány indult útjára a világ másik felén...



Hogy mégis miről szól a kampány, kik a szereplői, és hol játszódik le mindez? Nos, Dél-Koreában, és a cél, hogy felhívja a figyelmet az örökbefogadás fontosságára.





 




 Kim Jae Won és a 3 éves Yoon Dae Woon - Fotó: Seihon







 





 




 Wondergirls - Fotó: Seihon







 





 




 Yoon Eun Hye - Fotó: Seihon






 


Persze nem Dél-Korea az egyedüli ország, melyben sok gyermek él árvaházban, sőt nem is az egyedüli ország, ahol viszonylag kevesen - keveseket fogadnak örökbe, de a fotóművész a "Letters from Angels" fotógyűjteményével már 2003 óta sikeresen hívja fel a figyelmet erre a problémára országszerte.







 







 Park Jung Ah, Lee Mi Yeon - Fotó: Seihon







 





 




 Andy és a 10 hónapos Miso - Fotó: Seihon







 





 




 Yeon Jung Hoon és a 2 éves Kim Jeon Sook, aki jobb oldali arcideg

bénulással született - Fotó: Seihon






 


Cho Seihon 2003-ban felkért néhány Dél-Korea-i hírességet - zenészeket, színészeket - hogy álljanak neki modellt 1-1 árva kisgyerekkel, akiknek sok esetben nehezíti helyzetét, hogy valamiféle fizikai fogyatékkal, vagy betegséggel is küzdenek. A fotókon szereplő hírességek és gyerekek mosolya már sok galéria látogatót késztettek mosolyra, és persze arra, hogy átgondolják a jelen helyzetet.





 




 Jang Hyuk, Kim Jung Eun - Fotó: Seihon







 





 




 Lee Wan a 14 éves, Dawn-kóros Lee Soo Hoonnal - Fotó: Seihon







 





 




 Kim Rae Won és a fogyatékkal élő 5 éves Kim Dae Joon - Fotó: Seihon






 


Ám Seihon nem ül a babérjain. Mind a mai napig készülnek újabb és újabb képek, melyek bővítik a gyűjteményt. Maga a művész úgy nyilatkozott, hogy nem lenne szabad egyetlen gyermeknek is családon kívül felnőnie. Fontos, hogy vigyázzunk gyermekeinkre, és ez nem csak a vér szerint hozzánk tartozó kicsikre vonatkozik.





 




 Lee Junki és a 7 hónapos Jeon Yoo Ha - Fotó: Seihon







 





 




 Han Hye Jin, Ju Ji Hoon - Fotó: Seihon






 


Minden gyermek egyedi, megismételhetetlen csoda, ezért ennek megfelelően kell óvnunk őket, miközben belenőnek a felnőttek világába. És végül azért arról se feledkezzünk meg, hogy az örökbefogadás nem csak Dél-Koreában problémás terület. Szerte a világon túl sok gyerek van, akik családon kívül kénytelenek felnőni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top