Anna néni tortája

2008. 06. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 15 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 5 ml rum aroma, 20 dkg liszt, 3 ek. kakaó, 2 kk. Kanál sütőpor, 4 ek. tej, Töltelék: 6-7 ek. áttört ribizli vagy málna lekvár, 5dl tejszín, 1 habfixáló, 1 van. Cukor, 4 ek. csokoládé reszelék Máz: 8 dkg étcsokoládé, 8 dkg fehér csoki

Elkészítés: Tészta: A vajat habosra keverjük, majd hozzá adjuk a 4 tojás sárgáját, a cukor 2/3-át, a van. Cukrot, és a rum aromát. A kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet fokozatosan keverjük össze a tejjel. A 4 tojás fehérjét habbá verjük, miközben hozzá adjuk a cukor maradékát. A habot óvatosan a masszába keverjük, majd a tésztát kikent tortaformába rakjuk és megsütjük.

Töltelék: Kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a reszelt csokoládét. A tortát ketté vágjuk és mindkét oldalát megkenjük a lekvár egy részével, majd rásimítjuk a habos tölteléket. Ráhelyezzük a tortalap másik felét. A torta oldalát is megkenjük lekvárral. Máz: A kétféle csokoládét felolvasztjuk. Mindkét csokihoz hozzákeverünk egy kis vajat. Majd bevonjuk vele a kész tortát, úgy, hogy a két máz egymásba folyjon. A maradék mázat vékonyan egy papírra kenjük, hagyjuk megszilárdulni, majd darabokra törve a tortát díszítjük vele. Néha, csak sima piskótából sütök egy tortát. Utána, veszek kb. 2 csomag tejszínhabot, abba szórok kakaót, meg porcukrot ízlés szerint - Ki milyen édesen szereti - és felverem, egy habfixálóval együtt, ha készen van, reszelek bele egy tábla csokoládét. Ezt a finom habot rákenem a tortára, felét a közepébe, és a másik felével pedig, kívülről bekenem a tortát. A torta tetejét megszórom reszelt csokoládéval és legtöbbször meggybefőttel díszítem és esetleg egy kis tejszínhabbal.

Köszönjük szépen Komócsin Katalinnak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top