Hódító férfikozmetikumok

2008. 06. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kozmetika napjainkra a férfitársadalmat is meghódította, nem luxus immár, hanem létszükséglet. A testápolás alapvető fontosságú a kulturált, kellemes megjelenés érdekében. Ha besétálunk egy kozmetikai szaküzletbe, a férfikozmetikumok széles választékát találjuk. A médiareklámokban, az óriásplakátokon és az újságokban állandóan illatszerek, dezodorok, borotválkozási eszközök és ma már ránctalanító krémek megvásárlására csábítgatják az erősebb nem tagjait.

A férfikozmetikumok világa hosszú ideig a borotválkozási szerekre, a dezodorokra, illatszerekre korlátozódott, ma már azonban a hajfestékek, a ránctalanító krémek és a dekorkozmetikumok is megjelentek a palettán. Ez nem baj, de a jól ápolt férfi legjellemzőbb tulajdonsága a maximális tisztaság. Csak a tiszta bőr természetes illatát lehet tovább fűszerezni illatanyagot tartalmazó további termékekkel!

A mosakodást semmi sem helyettesíti, sőt, a férfiaknak gyakrabban van rá szükségük, mivel hormonális okokból kifolyólag fokozottabb a verejtékezés, a faggyúmirigy-működés, emiatt hamarabb jelentkezik a testszag. A férfiak bőre vastagabb, ellenállóbb, általában sötétebb színű. Jobban tűri a napot, a szoláriumot, a vegyi ártalmakat, a meleg vizet és a szappanozást. Ezzel azonban nem szabad visszaélni, a férfiak esetében is javasolt a korszerű, lúgmentes, utánzsírozó, hidratáló hatású bőrtisztító szerek használata.

Így elkerülhetjük az alapos mosakodás utáni kellemetlen bőrviszketegséget. A testápolók használata is javasolható. Napjainkra a szőrtelenítés ugyancsak megszokottá vált a férfiak esetében is. A rövidebb szőrzet könnyebben tisztán tartható, a hónaljak szőrtelenítése pedig a dezodorálás szempontjából kifejezetten előnyös. Ma már gondozatlannak, ápolatlannak tűnnek a bozontos szőrzetek.

Tisztálkodás után feltétlenül szükséges az izzadásgátlók használata. Azok a férfiak, akiknek nagyon bőséges a verejtéktermelése, nyugodtan forduljanak bőrgyógyászhoz, a verejtéktermelés botulin-toxinnal történő csökkentésére. Ez a kezelés 11 hónapig is teljesen száraz hajlatot eredményez.

A hajmosás is gyakoribb a férfiaknál, ennek oka a több sport és a fokozott faggyúmirigy-működés, a gyakran korpás fejbőr. A heti kétszeri hajmosás nem ártalmas. A hajápolás szerves részét képezi a hajszínezés, festés. Ma már sok professzionális kozmetikai cég gyárt csak férfiak számára javasolt árnyalatú hajfestékeket, de ezek használata otthon eléggé nehéz.

A férfiak hajszíne ugyanis több különböző árnyalatból tevődik össze, a hajszálak vastagságának függvényében, ezt meglehetősen nehéz otthon egy festékkel produkálni. A befestett haj egy férfin emiatt gyakran parókaszerűen hat, ebből kifolyólag feltétlenül érdemes ezen a területen gyakorlott fodrászmestert felkeresni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top