Az aszcendens nevelő hatása

2010. 06. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ember nemcsak a csillagjegy tulajdonságaiból él. Például nemcsak Kos módjára viselkedik, és marad örökké olyan konok, mint ahogy általában a Kos jegyűek.

Mindenki közülünk egész életében változik, szellemileg és lelkileg a teljes Állatkörön át, és a horoszkópházakon át, amelyek mindegyike egy-egy állatövi jegyhez kötődik.

A házak minden hetedik évben váltanak, és ezzel együtt változtatják életünk játékterét is.

Minden hetedik évben új „életjátékot” játszunk. Ezen az edző terepen, illetve az élet iskolájának tornatermében, énünk egy újabb feladatot kap. Egy vizsgafeladata ez a csillagoknak, melynek osztályzata attól függ, hogy milyen jól teljesítjük az adott fázist.

Különösen fontos ebből a gyermek - és ifjú korszak.

Ezek bizonyos fázisok, amelyekben egy különösen szoros kapcsolatot tartunk a Holddal az 1-7. életévünk között, és a Merkúrral a 7-14. életévig. Minden, ami ebben az időszakban rosszul megy, a későbbiekben problémaként fog felmerülni.

Ha most visszanézel, valószínűleg fel fogod ismerni, hogy mi kényszeríthette esetleg rossz irányba az életedet, és mi terhelte komplexusokkal. Talán így tudatosulhat benned, hogy mi is a te problémád.

A szülőknek, akik ismerik gyermekük horoszkópját, már sokkal korábban megvan az esélyük arra, hogy gyermekeiket a megfelelő irányba fejlesszék, de ami ennél is fontosabb, meg tudják érteni a viselkedésüket.

Az asztrológia a gyermek nevelésében kifejezett áldás lehet.

A születésünktől az ÉN kifejlődéséig az első fázist éljük. Reprezentálja az első hét évünket, melyek életünket döntően formálták. Ebben az első hét évben alakul a személyiségünk. A beszéd fejlődése lélegzetelállító tempóban fejlődik a második életévtől.

Jellemvonások alakulnak ki bennünk, melyeket életünk végéig felismernek majd bennünk. Nézeteket alakítunk ki, melyek az aszcendensünknek és horoszkópunk I. házának felelnek meg.

Egy kis ember, aki Kos aszcendenssel jött a világra, csodálkozva szemléli a világot a Kos jegyének szemüvegén át, amely az ő számára küzdelemből, konfliktusból áll. Az ellenkezés korszaka a Kos aszcendensű gyermeknek 3-7 éves koráig különösen heves.

Egy kis ember, aki Bika aszcendenssel született, az élet szép oldalaira koncentrál, amely kellemes érzetet és élvezetet jelez a számára. Már egészen korán kialakult szokás szerint szeretne élni.

Az Ikrek aszcendensű gyermek számára az élet rendkívül tarka, mindenütt talál valami új felfedeznivalót, amit feldolgozhat. Ő fejlődik a leggyorsabban, már igen korán mindent jobban tud a társainál. Előbb jár, előbb beszél és előbb eszik egyedül.

Az a gyermek, akinek a Rák jegyében áll az aszcendense, az édesanyját tekinti a legfontosabbnak. Számára a világ érzésekből és lélekből áll. Különösen sok közelséget, szeretetet és kedvességet igényel gyermekkorában.

Ne csodálkozz azon, ha nagyon durcás, és állandóan sértve érzi magát.

A gyermek, akinek az Oroszlán jegyében áll az aszcendense, ezzel szemben egészen természetesen az eljövendő uralkodót látja magában, aki körül forog minden. Azonnal fel lehet ismerni büszke és méltóságos tartásából.

A gyermek, akinek aszcendense a Szűz jegyében áll, tudásra vágyik, gyorsan átlátja a világ összes összefüggését és száguldó tempóban tanul.

A kisgyermek, akinek a Mérleg jegyében áll az aszcendense, békés gyermek. Szabályosan szépséget sugároz maga körül, és mindenki szereti. Számára csak jó a világ.

A kisgyermeknek, aki Skorpió aszcendenssel született, állandóan védekeznie kell. Más gyermekekkel úgy kezdi kiépíteni kapcsolatát, hogy odaüt. Kamaszkorában ugyancsak szükséged lesz a türelmedre.

A kisgyermek, akinek az aszcendense a Nyilas jegyében áll, enyhén szólva szemtelen, és alig fékezhető, annyira mozgásigényes. Magas kilátóról figyeli meg a világot, és születésétől fogva felsőbbrendűnek érzi magát.

A kisgyermek, aki Bak aszcendenssel rendelkezik, olyannak látja a valóságot, amilyen, az összes világosabb és sötétebb oldalával együtt. Már korán ijesztően érettnek és öntudatosnak látszik. Különösen apját csodálja, és olyan erőssé akar válni, mint ő.

A kisgyermek, akinek Vízöntő aszcendense van, állandóan vicces dolgokat csinál és minden társaságban ő a szórakoztató. Az ő aszcendens szemüvegén át vidámnak látszik a világ, néha bizarr, tele változatossággal és kalandokkal. Később is gyerekes marad.

A kisgyermek, akinek a Halak jegyében áll az aszcendense, nem akar korán felnőni. Olyan világba tekint, amely tele van mesékkel és mítoszokkal. Óriási fantáziája a legcsodálatosabb, tarka virágokat hozza.

Különösen szoros kapcsolatunk van életünknek ezekben az első éveiben a Holddal, ami horoszkópunkban lelkünket és édesanyánk lelkét szimbolizálja. Mindkettőt, mert az anyukánk, közelsége által, érzelmi világunkat erősen befolyásolja.

A gyermekek, akiknek a Holdjuk a Kos jegyében található, édesanyjukat uralkodónak és dominánsnak élik meg, felnőttkorukban lelkileg kissé feszült emberekké válnak.

Ha a gyermek Holdja a Bika jegyében áll: az édesanya nagyon türelmes, a gyermek szereti a természetet, érzelmi kötődésű.

Ha a gyermek Holdja az Ikrek jegyében: az édesanya nagyon okos, de nem túl házias, a kisgyermek felnőttkorában imád majd utazni, és szívesen létesít kapcsolatokat.

Ha a gyermek Holdja a Rák jegyében áll: az édesanya, mint egy kotlóstyúk gondoskodik a gyermekről, aki később melegszívű felnőtté válik, aki állandóan másokról gondoskodik.

Ha a gyermek Holdja az Oroszlán jegyében áll, akkor édesanyja büszke, öntudatos, folyamatosan fejleszti gyermekét, aki maga is erős emberré válik, és felnőttkorában nagyon nyugodt lesz.

Ha a gyermek Holdja a Szűz jegyében áll, akkor édesanyja okos, nagyon körültekintő. A kisgyermek felnőttkorában is nagyon szeret majd tanulni.

Ha a gyermek Holdja a Mérleg jegyében áll: édesanyja kiegyensúlyozott, nagyon művelt, a gyermek kifogástalanul viselkedik, és felnőttkorában nagyon elegáns lesz.

Ha a gyermek Holdja a Skorpió jegyében áll: édesanyja gyakran uralkodni vágyó, meghatározó szerepet tölt be, a gyermekben a hatalom iránti ösztön fejlődik ki.

Ha a gyermek Holdja a Nyilas jegyében áll: édesanyja komolyan törődik a gyermek képzésével. A gyermek felnőttkorára nyílt lesz, és érdekli a világ minden dolga.

Ha a gyermek Holdja a Bak jegyében áll: az édesanya konzekvens és kemény, a gyermek nagyon józan természetű felnőtté érik.

Ha a gyermek Holdja a Vízöntő jegyében áll: az édesanyja szabadságszerető, a gyermek már korán igyekszik elszakítani a láncokat.

Ha a gyermek Holdja a Halak jegyében áll: szorosan kapcsolódik érzelmekben gazdag édesanyjához, és természetben édesanyjára fog hasonlítani.

A 7-14 éves életkor a legfontosabb tanulási fázis.

Ebben a szakaszban szembesülünk a realitásokkal.

Megérkeztünk a második horoszkóp házba, melyet a pénz és a tulajdon határoz meg.

A tanulás célja: a kapcsolat a pénzzel és a tulajdonnal, valamint saját magunkkal. Nem csak a dolgok értékét akarjuk megtudni, hanem saját magunkét is. Kialakul az önértékelés.

Ekkor dől el, hogy alkotókká válunk, akik nagy dolgokat visznek véghez, vagy halogatókká, akik mindenben kételkednek, nem bíznak önmagukban, és mindig másokhoz igazodnak.

Az erős önérzet biztosan vezethet az élet útvesztőin keresztül, a gyenge állandóan akadályoz.

Ebben a szakaszban kapunk először zsebpénzt, melyet jól kell beosztanunk. Elkezdünk felelősséget vállalni tetteinkért.

Szabályosan összeolvadunk a Merkúrral, a tudás és a tanulás bolygójával.

Az iskola dominál. Az osztályzatok önbizalmat ébresztenek, vagy éppen csökkentik azt. Első alkalommal tartunk távolságot önmagunktól, és kezdjük a világot objektív módon szemlélni.

Teljesen a Merkúr szellemében élünk, akinek horoszkópunkban elfoglalt helye határozza meg, miképpen éljük meg és érezzük ezt a fázist.

Minden szilárd ideálok szerint történik, ez nagyon is igényli a szülőket, mint ügyes nevelőket és tanítókat.

Ahogy a felnőttek élnek és példát mutatnak, hamarosan vissza fog tükröződni gyermekeikben. A szülők nagy esélye: azáltal, hogy átélik ezt a fázist gyermekeikkel, lehetőségük van arra, hogy önértékelésüket felülvizsgálják.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top