Spórolj, intézd otthon az arcápolást!

2010. 06. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1. Friss kezdés Először is távolíts el az arcodról minden szennyeződést, sminket. Ha zsíros bőröd van, használj gél alapú arctisztítót, ami kialakítja az egyensúlyt a bőröd természetes olajosságát illetően. Egy gyengéd, krémes tisztító pedig a száraz bőrt hidratálja. Ha igazi spa-élményt akarsz, engedj langyos vizet a mosdókagylóba, tegyél bele egy kis esszencia olajat, például levendulát, eukaliptuszt vagy rózsafát, majd márts bele egy törlőkendőt, csavard ki és gyengéden tisztítsd meg vele az arcod. Ez a lépés segít eltüntetni minden sminkmaradványt anélkül, hogy az olajakat letörölnéd.

2. Hámlasztás Ezután válassz valamilyen hámlasztót, ami a bőr felszínén az elhalt hámsejteket eltávolítja. Amennyiben gyakran kihagyod ezt a lépést a szépségápolásból, meglehetősen fakó, élettelen lesz az arcbőröd, tehát radírozz! A bőröd típusától, érzékenységétől függően használhatsz kézi radírt, ami gyöngyökkel radírozza le a bőrödről a szennyeződéseket, vagy alkalmazhatsz kémiai hámlasztót, ami természetes enzimekkel, például az ananászból nyert származékok segítségével tünteti el a hámsejteket a bőr felszínéről. Nedvesítsd be a bőröd, mielőtt radírozol. Ha kézi radírt használsz, oszlasd el az arcodon körkörös mozdulatokkal a folyadékot gyengéden masszírozva a bőröd, ügyelve a szem környékére, mivel az ottani bőrrész igen érzékeny és könnyen megsérülhet, majd langyos vízzel öblítsd le. Viszont ha a kémiai hámlasztást választod, kend fel az arcodra vastagon a hámlasztót, hagyd rajta a megszabott ideig, majd öblítsd le langyos vízzel a bőröd. Vigyázat, a túl gyakori használatnak is vannak hátulütői: általában három-négynaponta kell a bőrradírt alkalmazni.

3. Fantasztikus arcpakolások, maszkok Most pedig itt az ideje, hogy a különböző élénkítő, frissítő maszkokkal foglalkozzunk, melyek a bőrtípusok igényeinek megfelelően lettek összeállítva. Sajnos nincs olyan pakolás, mely mindenféle bőrproblémát megszüntet egy használat után. (Ezért kínálnak különféle kezeléseket a wellness intézményekben, minden arcpakolás egy speciális problémát céloz meg.) Ha zsíros bőrtípusod van, alkalmazz agyagpakolást. A természetes agyagpakolás egyfajta méregtelenítő kezelés, mely segít eltüntetni a felhalmozódott zsírt és mélyen tisztítja a pórusokat is, így a kellemetlen mitesszereket is eltünteti idővel. Ha száraz vagy már nem túl fiatal a bőröd, keress extratápláló krémmaszkot, hogy hidratáld és felélénkítsd az arcod. Az efféle pakolásokat teljesen beszívja az arcbőr, ám ezek után is öblítsd le az arcod. Viszont ha kombinált bőrtípusod van, személyre szabott maszkra van szükséged. Például lehet, hogy a zsírosabb területekre (T vonalra) agyagpakolást kell használnod, viszont az arc többi területére tehetsz hidratáló gélt vagy krémes pakolást.  Bármilyen pakolást is teszel fel, mindig tarts 2,5 cm távolságot a haj vonalától, a szemektől és a száj környékétől. Az alkalmazás időtartama pakolásonként változó, miután lejárt a hatóidő, langyos vízbe mártott pamut törlőkendővel tisztítsd meg az arcod.

4. Hidratálás Végül mindezt a kemény munkát a szokásos napi hidratálással zárd, azaz kend be az arcod a hidratáló krémeddel, a szemkörnyéket pedig a szemkörnyék ápolóval. Ne feledkezz meg az ajkaidról se: kenj fel hidratáló balzsamot vagy alkalmazz olyan kezelést, ami a szádat is ragyogóvá varázsolja. Ha az arckezelés után tervezel napra menni, mindenképpen kenj fel legalább 30-as faktorú fényvédőt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top