Az elemek vonzásában 2. rész

2010. 09. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ideális partner megtalálásához  nem elég tisztában lennünk saját elemünkkel vagy a párunkéval, hiszen nagyon fontos, hogy tulajdonképpen mely elemek azok, amik ösztönösen jól megférnek egymás mellett. Ehhez át kell tekintenünk az elemkombinációkat.

Elsőként nagyon fontos megjegyezni, hogy az azonos elemű emberek természetszerűen vonzódnak egymáshoz, ezekben az esetekben nem túl valószínű, hogy komoly, kommunikációval el nem simítható bajok jelentkeznek a kapcsolatban. Ezenkívül említést érdemel, hogy legtöbbször olyan elemkapcsolatok jönnek létre, ahol egyik elem támogatja a másikat. Ha probléma adódik a kapcsolatokban, az sokszor csak annyit jelent, hogy az egyik partner fejlődési folyamatát valami befolyásolja, hátráltatja a másikéhoz képest. Ez viszont sok gond okozója lehet. Lássuk tehát az elemek különböző kombinációit:

Fa és tűz találkozása: Ez nyilvánvalóan nem túl optimális kombináció. A tűz legtöbbször kifacsarja az őt a végletekig támogató fát. Fontos azonban, hogy minkét ember optimista, életvidám, nyitott az újdonságokra. Sokszor a fa segít a tűznek stabilitása megőrzésében, a tűz pedig ösztönzően hat a fára, kizökkenti a szürke hétköznapokból. A szerelemben a fának jut az a szerep, hogy hangulatba hozza a másikat. A tűz ugyanis hajlamos ide-oda ugrálni. Jót tesz, ha megbeszélik, mik az elvárásaik a szex terén, ugyanis a fa meghittségre vágyik, a tűz viszont gerjedelmei rabja. Ez idővel megviselheti a kapcsolatot.

Fa és föld találkozása: Ez a kapcsolat is problémás. A fa kiszívja az életerőt a föld elemű emberből. Amíg mindketten visszafogják magukat és arra törekszenek, hogy támogassák egymást, addig minden rendben van. Valószínűbb azonban, hogy az elnyomott problémák felszínre törve veszekedéseket generálnak.  Ahhoz, hogy kapcsolatukat egyensúlyba tudják billenteni, tűz elemű tárgyak, jelképek alkalmazása javasolt, pl. piros gyertyák, vörös tűzre emlékeztető tárgyak, tüzet ábrázoló képek. Ami a szexualitást illeti, ha a fa megbarátkozik a föld nyersességével, makacsságával, akkor forró éjszakák várnak rájuk. A fa képes az alkalmazkodásra és kell is a föld hangulatingadozásaihoz, különben folytonos harccá válik az életük egymás ellen.

Fa és fém találkozása: Ez egy meglehetősen kedvezőtlen kapcsolat. Mindkét fél arra törekszik, hogy ő legyen a domináns fél a kapcsolatban. Ez a viták alkalmával csak fokozódik. A fém túl független a bensőséges fához képest, ezért egyfajta üldözéssé válhat a kapcsolat. A valóságban a fém kárt tesz a fában, levágja, szög formájában beléékelődik. A fém emberek számára tehát nagyon fontos, hogy tudatosítsák magukban felelősségüket és hatalmukat. A fa embereknek pedig meg kell tanulniuk megvédeni magukat, ha kell. Ha a fém visszafogja magát, és  elfogadja a fa ötleteit, akkor a kapcsolat működhet.  Ahogy a többi terület, a szex sem komplikációmentes. A kék szín harmonizáló erő a fém és fa kapcsolatában, így a hálószobában kék szín használata javasolt. Tanácsos a nyaralásokat víz közelébe szervezni, sőt, egy kellemes zuhany szeretkezés előtt is nagyon jó hatással lehet. Egy szobai szökőkút beszerzése is élénkítően hat mind a szexuális, mind a lelki életükre. Szem előtt kell tartani, hogy a kapcsolat akkor életképes, ha mindkét fél kész adni és elfogadni a másikat.

Fa és víz találkozása: Ez egy igen harmonikus kombináció.  A víz elem támogatja a fa partnert. Ami nagyon fontos, hogy ezt a fa ne vegye készpénznek. Nem szabad a másikat rabszolgának tekinteni. A víz együttérzést adhat a fának, segít személyisége fejlesztésében és stabilitást teremt számára. A fa által a víz egy kicsit feltöltődhet vitalitással. Kettejüket intuitív kötelék köti össze, amely nagyon erős. A szexben is nagyon jó párost alkothatnak. Kölcsönösen felszabadulnak egymás karjaiban. A víz inkább alárendelt az ágyban, a fa pedig jól alkalmazkodik a domináns szerephez. Kezdődő unalom esetén ajánlatos a fémet megjeleníteni otthonukban. Egy rézszobrocska vagy csillagos tapéta a hálószobában alkalmas erre.

Tűz és föld találkozása: Mindkét partner ösztönzi a másikat, ihletően hatnak egymásra. A tűz fantáziadús, a föld pedig elég érzékeny, hogy vonzalmuk folytonossága biztosított legyen. Gond csak akkor adódhat, ha a tűz idővel lehangolónak találja a konzervatív földet. A szexben a tűz a tabuk megdöntésére törekszik,  de kényelmes számára, hogy a föld irányt mutat számára. Ebben a kombinációban kerülni kell mindent, aminek köze van a vízhez. A tűznek pedig törekednie kell, hogy a föld segítségével több mélységet vigyen saját szexualitásába.

Tűz és fém találkozása: A tűz formálja a fémet, de ellenállóbbá, keményebbé is teszi ezáltal. A fém elemű emberek igyekeznek akaratukat ráerőltetni a fém elemű emberre, ami negatív hatást vált ki. A tűz viszont természetéből fakadóan a fém megmunkálására törekszik, ami nem hálás folyamat. A közös pont a jó humorérzék, sok konfliktus megoldása lehet. A negatív befolyásokat a föld elemű tárggyal tudják befolyásolni. Kis ráfordítással a tűz és a fém között dinamikus kapcsolat alakítható ki. Jót tesz, ha szeretkezés előtt beszélgetnek, vagy ha lédús gyümölcsökkel teli tálat állítanak ágyuk mellé. Ez segít megőrizni a kapcsolat érzékiségét.

A tűz és víz találkozása: Talán a legkomplikáltabb kombináció mind közül. Mindketten képesek a másik energiájának semlegesítésére. A romantikáról teljesen eltérő elképzelésük van. A tűz szenvedélyes, heves, a víz hűvösebb, érzékeny típus. Természetüknél fogva mindketten kommunikatívak, mégsem képesek egymással megbeszélni a problémáikat, ennek oka, hogy félnek mélyebb érzelmeiket megosztani partnerükkel. Ezen felül kell emelkedniük, meg kell tanulniuk beszélni egymással a kapcsolatukról. Ezenkívül fontos, hogy minden cselekedetüknél mérlegeljenek, hogy okoznak–e  ezzel kárt a másikban. Ennek a kapcsolatnak is vannak derűsebb oldalai. A lelkes, energikus tüzet jól kiegészíti a kreatív, fantáziadús víz. Minél alkalmazkodóbb a víz a másik tempójához, annál kevesebb probléma adódik a kapcsolatban. Segítségére van még, ha föld elemet jelképező dísztárgyakat helyeznek el környezetükben.

Föld és fém találkozása: Nagyon harmonikus kapcsolat, mindkét partner elfogadja a másikat. Akarják és tudják is támogatni egymást. A földé a felelősség, hogy a fém fejlődhessen, biztonságban érezhesse magát. A fém viszont öntudatosságával és erős szexuális kisugárzásával felfrissítheti a néha kissé száraz földet. Ezek a párok anyagiasak. Életükben nagyon fontos a siker. Kifelé hűvösnek tűnnek, de kapcsolatuk nagyon mély, ősi és ösztönös számukra.  A tűz elemű tárgyak fokozhatják szexuális kedvüket.

Föld és víz találkozása: Általában nagyon nehezen jön létre köztük kapcsolat. Mindketten könnyen meg tudják sérteni a másikat. Mindketten képesek a másik energiájának kioltására, csak úgy, mint a természetben. Nagyon fontos az optimális egyensúly megteremtése. A föld a szerelemben a kiegyensúlyozottságot, érzékiséget, megbízhatóságot keresi, ezzel szemben állnak a víz tulajdonságai, hiszen a víz típusú ember változékony, mozgékony. Fontos tehát, hogy kommunikáljanak egymással. Meg kell beszélniük érzelmeiket, elvárásaikat. Sokat segíthet, ha a fém energiáit bevonják a háztartásba, így semlegesíthetik a problémákat.

Fém és víz találkozása: Ez általában igen kiegyensúlyozott párkapcsolatot jelent. Elfogadás és egymás segítése jellemzi. Viszonyuk harmonikus, intuitív érzelmekkel, romantikával teli. A fém megtanítja a vizet, hogy ne engedje magát befolyásolni, a víz pedig megmutatja, hogy fejezze ki érzelmeit a hűvös fém. A veszély a kapcsolatban, hogy ki vannak téve a hirtelen felcsapó vitáknak, amelyek megtépázhatják érzelmeiket, de legtöbbször egymásra gyakorolt pozitív hatásuk segít elsimítani a nézeteltéréseket. Mindketten erős érzelmekre vágynak. A szexualitásban fontos, hogy a fém ne rohanjon, hagynia kell a víznek a nyugalmas áramlás lehetőségét. Cserébe a víz minden titkos vágyát teljesíti majd.

Ami leginkább leszűrhető ezekből a jellemzésekből, hogy igyekeznünk kell saját és a partnerünk eleme közti harmónia kialakítására. Ha kell, saját hozzáállásunkkal, párkapcsolati kommunikációnk megváltoztatásával vagy az elemek egyensúlyának megteremtésével, esetleg a környezetünk berendezési tárgyainak módosításával, lecserélésével. Talán csak apróságok kellenek hozzá, és a konfliktusok könnyebben kezelhetővé válhatnak. Forduljunk türelemmel párunk felé.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top