Az elhízás az egészségen és a szexen is ront

2010. 06. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szakértők a kutatás alanyaitól kapott válaszokat a testtömeg-indexük (BMI) alapján osztályozták, amiből az derült ki, hogy a vizsgálatban részt vevő elhízott nők az utóbbi egy évben 30 százalékkal kisebb arányban találtak maguknak szexuális partnert, mint a csekélyebb súlyúak. „Az elhízott férfiak és a formájukat tartók között azonban alig volt különbség e tekintetben.” - állapította meg a tanulmány, amely a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.

A tanulmány szerint az elhízott nők kevésbé hajlanak arra, hogy a születésszabályozással foglalkozzanak, ezért az átlaghoz képest négyszer gyakoribb náluk a véletlen teherbeesés. Szervezetük és magzataik szintén nagyobb egészségügyi kockázatnak vannak kitéve: gyakoribbak a komplikációk (stroke, cukorbetegség, stb…) és nagyobb a halálozási arány, mint a normál súlyú nőknél.

A tudósokat az lepte meg leginkább, hogy a nemek közötti eltérés rendkívül nagy a szexuális partner választása ügyében. "A nők talán toleránsabbak a pocakos férjük iránt, mint a férfiak a gömbölyded nejeik iránt" - fogalmazott Kaye Wellings professzor, a tanulmány egyik szerzője, aki a szexualitást és az emberi reprodukciós képességet tanulmányozza. A szakértők hozzáfűzték, hogy a kövér emberek szexuális életét fizikai és lelki okok egyaránt ronthatják: főleg az önbizalomhiányt emelték ki.

Forrás: www.bmj.com



Szerző

donna.hu



Scroll to Top