X faktor: a szükséges plusz

2010. 06. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lehet, hallottatok már az ősztől hazánkban is elinduló legújabb énekes-tehetségkutató műsorról, amiben olyan sztárok tűntek fel, mint Leona Lewis, de vajon mit tudtok róla? Miben tér ez el az eddig látottaktól?  Miért lesz majd érdemes leülni a televízió képernyője elé a hideg őszi estéken?

Az X-Faktor az utóbbi évek egyik legsikeresebb tehetségkutató műsora. Mindenhol, ahol eddig elindult, nézettségi rekordokat döntött. Az ötlet Simon Cowell brit producertől származik, aki az angol Pop Idol zsűritagjaként vált ismertté. Ekkor döntött úgy, hogy készít egy olyan szórakoztató műsort, amit különböző hasonló alkotások legjobb tulajdonságaiból gyúr össze.

Az X-Faktor nem más, mint az a szükséges plusz, amitől valaki kiemelkedik a többiek közül, valamiért jobb, sikeresebb és elismertebb lesz. A show célja tehát, hogy különleges tehetséggel megáldott énekeseket találjon különböző kategóriákban, sajátos megjelenésselés színpadi jelenléttel.

Ahogy eddig már megszokhattuk az ilyen típusú műsorokban, a jelentkezők először egy előválogatón vesznek részt, majd az onnan továbbjutottak kerülhetnek a négytagú zsűri elé. Az X-Faktor itt válik egyedivé, hiszen a zsűritagok egyben mentorai is lesznek az egyes sztárjelölteknek. Felkészítik és ötleteket adnak azoknak, akikben a legjobban hisznek. Egyfajta intenzívebb kapcsolat fog így kialakulni az egyes zsűritagok és versenyzők között, így a mentorok is versenybe szállnak egymással.

A magyar változat mentorai , Geszti Péter, Nagy Feró és Keresztes Ildikó, mind kiemelkedő teljesítménnyel rendelkeznek a magyar zenei élet területén.  A negyedik zsűritagot, Ifj. Malek Miklóst talán nem olyan sokan ismerik itthon, de a tengerentúlon olyan hírességekkel dolgozott már együtt, mint Jennifer Lopez, Anastacia vagy Tarkan. A zenemogul kifejezetten a műsor miatt helyezi át székhelyét Los Angelesből Magyarországra.

A show házigazdája a kereskedelmi csatorna két meghatározó arca, Ördög Nóra és Sebestyén Balázs lesznek, akiket és persze a szereplőket is, majd a híres magyar tervező, Náray Tamás öltözteti.

Az X-Faktor olyan leendő énekeseket keres, akik egyéniségükkel, stílusukkal lenyűgözik a közönségüket és a nemzetközi porondon is megállják a helyüket. Ha kedvet kaptatok, és úgy gondoljátok, bennetek megvan az a plusz, ami szükséges, jelentkezzetek a műsorba, hiszen még javában tartanak az előválogatások.

Képek forrása: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence



Szerző

donna.hu



Scroll to Top