Hólabda

2010. 06. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 35dkg cukor, 7 tojás, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor. Krém: 25 dkg margarin, 5dl tej, 5 dkg rétesliszt, 25dkg porcukor, 1 csomag vaníliáscukor, 5 dkg kókuszreszelék.

A tojássárgájákat a cukorral és 7 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a liszttel elkevert sütőport, majd a tojásfehérjét, amit kemény habbá verünk. Két lapot sütünk,  majd ha kihűlt,  pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A krémhez a tejből és a lisztből pépet főzünk, a margarint habosra keverjük a porcukorral és apránként hozzáadjuk a kihűlt pépet és jól összedolgozzuk. A két lapocskát összeragasztjuk a krémmel, az  oldalát is megkenjük a krémmel és kókuszreszelékben megforgatjuk.
 Köszönjük szépen Incze Izabellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top