Az Ikrek jellemzése

2008. 05. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2008. május 20. napján 17 óra 43 perckor lép a Nap az Ikrek jegyébe....



Testükhöz képest kezük-lábuk hosszabb, és az ujjaik is. Járás közben lóbálják a kezüket. Vagy nagyon magasak, vagy nagyon alacsonyak, ám mindig arányosak, jó úgynevezett hegedűs kezük van.



Általában:



Szorgalmas, nyílt, becsületes, vidám, szimpátiát keltő, alkalmazkodó, udvarias, szinte fárasztóan, cselekedeteiben néha határozatlan. Ideges természetű, kapkodó ember, aki ezer aggállyal küzd. Ha a születési horoszkópban rosszul áll a Merkúr, akkor sajnos hajlamos a pletykálkodásra, fecsegésre.



Élénk, labilis, érzékeny. Érzéseit sokszor értelmén keresztül nyomja el, de akkor belsőleg nyugtalan lesz, ezt félelemérzet és önkínzás követi. Könnyen haragvó, de dühe nem tart sokáig, okos szóra hamar megnyugszik, könnyen belátja, ha nincs igaza, és hibáját hamar jóvá teszi.



Akarata erős, céltudatos, intellektuális, kíméletlen, különösen elméletben. Logikusan bebizonyítja magának, hogy bizonyos ügyben képes sok mindenen átlépni, de gyakorlatban ezt nem mindig képes megtenni. Általában beszéde és tettei között van különbség. Akarata értelmétől függ.



Egészen más típus, mint az előző jegyben születettek. Itt az ész, a ráció, logika, intellektualitás a fő dolog. Amit gondol, azt azonnal ki is nyilvánítja, és prezentálja. Sok szuggesztív erő van benne, kitűnően tud beszélni sok gesztikulálással, hipnotizálni tudja az embereket. Sok híres hipnotizőr volt az Ikrek jegyűek között. Nagyon jó színész.

Ügyes ember, nemcsak szellemi, de testi értelemben is.  De ez az ügyesség csak annál tapasztalható, ahol a Merkúr a személyes horoszkópban nagyon jól áll. Ha nagyon rosszul áll a Merkúr a horoszkópban, akkor lehet kiváló okirat-hamisító, vagy csaló.

Az alacsonyrendű Ikrek szülött ritkán vetemedik erőszakos cselekedetre, inkább intellektuális bűnözésre hajlamos.



A magasrendű Ikrek igen türelmes, elnéző, barátságos, emberbarát.



Az Ikrek jele úgynevezett dualisztikus-labilis jel:



Vagyis az Ikrek jegyű ember, úgynevezett kettős lelkű ember. A jelleméből és a külsejéből nehezen ismerhetjük fel, hogy milyen az igazi arca. Egyszer az ész van előtérben, máskor az érzelmeit láthatjuk. Nem a legnyugodtabb ember, állandóan mozgásban van. A legjobban az unalomtól fél, ezt képtelen elviselni. Állandóan valami új dolgon töri a fejét. Nagyon szeret utazni, új ismeretségeket szerezni, vendégségbe, látogatóba menni. Ami az Ikrek jegyű ember sorsához tartozik, minden változik.

A Kos jele a 11. házhoz tartozik, ezért fontos, hogy állandóan új ismeretségeket szerezzen. Az Oroszlán jele tartozik a 3. házához, ezért nagyon erős a vágyélete. A 3. ház tartozik az Ikrek jeléhez, ezért ideális kereskedelmi utazó. Jól és sokat tud beszélni, ezért kiváló újságíró is egyben.



Alapsorsa változó. Jó nyelvérzéke és utánzóképessége van. Kíváncsi. Sajnos előfordul, hogy tapintatlan is tud lenni. Mindig nagy érdeklődést mutat a könyvek, vagy az információk iránt. Könnyen tanul, némely Ikrek szülött kifejezett nyelvtehetség. Nagyszerűen reprodukálja azt, amit lát és hall. Nagy az érdeklődési köre, gyors felfogású. Szétágazó ismeret vágya van, és ez által könnyen szétszórhatja magát. Gyorsan tanul, és amit nem tart lényegesnek, gyorsan képes elfelejteni is.

Alapsorsa a 3. ház jelentésével függ össze. A rokonsággal, és a testvérekkel, akikkel egész életében lesz dolga. A szülői házzal sokáig fennmarad a kapcsolata, annak ellenére, hogy alapsorságban lüktető életre van szüksége, és kilátása. Sokszor áll tartós összeköttetésben a rokonokkal, például úgy, hogy együtt dolgozik velük. Az Ikrek embernek egyszer életében legalább megváltozik a neve, vagy több becenevet kap, sokszor nem is tudjuk mi az eredeti neve.



A Merkúr uralja az idegrendszert, és a tüdőt. Ezért az Ikrek jegyű embernek fontos a sok pihenés, és nagyon árt a dohányzás, vagy a dohányfüst, ezektől lehetőleg tartózkodjék.



Irataira különös figyelmet kellene szentelnie, mert ezek rendszerint elvesznek, és pótlásuk nehézségekbe ütközhet. Nem árt, ha mindent több példányban lemásol, és egy garnitúrát biztos helyen tart közülük.



Ha a Nap mellett a Hold is az Ikrek jegyében áll:



Ideges természet, és állandó magas feszültségben él szellemi és érzelmi téren egyaránt. Hirtelen ugrik bele a szerelembe, és hirtelen ugrik ki belőle, és mielőtt megházasodik, biztosan tudja tapasztalatból, mire vállalkozik. Legalábbis sosem köti le magát az első lehetőséghez. Ritkán ismeri el, hogy ingatag, mert van valami elfogadható magyarázata az összes variációjának. Valójában mi az ok, azt csak ő tudja, talán a bíráló közeledés mások felé, mely felszínre hozza a hibáikat, és azt okozza, hogy vagy megunja őket, vagy csalódik bennük.



Félelmetes intellektuális és művészi lehetőségei vannak, ha megtanul koncentrálni, aminek a fő leckének kell lennie, s ha ez sikerül, az üzleti életben is sikerei lehetnek, mert ehhez nagyon tehetséges.



Népszerű az emberek között, szeret utazni, szeret úton lenni és sok embert gyűjteni maga köré. Sok barátja van és valószínűleg sok rokona is, de vigyáznia kell, hogy a társas élet nehogy túl sok energiát vegyen el tőle. Szüksége van a pihenésre, lazításra, és nyugalomra, és igyekeznie kell, hogy legyen ideje, annak ellenére, hogy örökösen mozgásban kíván lenni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top