Az orvosok megint felfedeztek...

2010. 05. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az áldott állapotban lévő hölgyeknek le kellene mondaniuk a drogokról

A bostoni egyetem kutatói kimutatták, hogy a magzat agykezdeményét károsítják a drogok. Méghozzá azt a részt, amely a tanulásért, motorikus kontrollért és a motivációért felel. Hozzátesszük: szerintünk mindekinek le kellene mondania a drogokról, nem csak a terhes nőknek.

A ricinusolaj áldásos hatása

Régen Egyiptomban nem ismerték a macskajajt! A kairói egyetem kutatói rájöttek arra, hogy nagy mulatozás után a régi egyiptomiak hideg ricinusolajos borogatást tettek a homlokukra. A macskajaj pár percen belül elmúlt. Kleopátra pedig azért masszíroztatta a fejbőrét ricinusolajjal, hogy haja csillogóbb legyen.

Gyengíti-e a kávéba tett cukor az izmokat?

A helsinki egyetem kutatói azt állítják, hogy a túl sok cukor a kávéban nemcsak a fogainknak árt, hanem az izmainkat is gyengíti. Körülbelül ugyanezt a negatív hatást eredményezi a Coca Cola is. Állítólag a cukor és a koffein miatt a vizelettel sok kálium távozik, melyre a szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy az izomzatunk rendben legyen.

A tavaszi nap védelmet ad a hölgyeknek a mellrák ellen

Ahhoz, hogy megelőzzék a mellrákot, lehetőleg minél többet menjenek a hölgyek a tavaszi napra, mondják a brit tudósok, mert a napsugár hatására különösen sok D-vitamin képződik a bőrben, mely a rákos sejtek szaporodását gátolja, és az immunrendszert erősíti. Ezenkívül a csontok anyagcseréjét is nagymértékben elősegíti.

-Németh Ágnes-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top