Babás őrültségek

2010. 08. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A gyerekholmik piaca se mentes a használhatatlan, felesleges, "csak azért van, hogy vedd meg" árucikkektől. A gyártók nyilván óvó-féltő ösztöneinkre apellálnak ezen termékek forgalomba hozásakor. Különleges alakú párna, űrtechnológiával készített cumisüveg... Jó esetben csak felesleges, rossz esetben kifejezetten káros, vagy veszélyes. De komolyan, van kereslet ezekre a holmikra?
 
Kezdjük a sort mindjárt egy büntetőeszközzel. Nehogy már a sarokba állított csemete unatkozzon! Ez a kifejezetten bünti időre kifejlesztett ketyere mozog, hangokat ad ki, tökéletesen leköti a gyereket. Nem pont az lenne annak a sarokban töltött két percnek a lényege, hogy lecsendesedjen a kicsi? Egyébként meg, ennyi erővel bármelyik játékát a kezébe adhatjuk. Ja, hogy azokat nem pont ezzel a céllal dobták piacra!
Ööö… nem is tudjuk, mit szóljunk ehhez a „rendkívüli” fantáziát igénylő dizájnhoz. Az ára 250 dollár, azaz körülbelül 55 ezer forint. …és nem csak úgy néz ki, mintha kartondoboz lenne. Az is. Nagylelkűek vagyunk, mi 20 ezerért is szívesen ráfestjük bármelyik csemete nevét a sarki kisboltból hozott dobozra! Az Addams family rohangáló keze jut eszünkbe ezekről az altató párnákról. Könyörgünk, vegyük inkább ölbe a picit és úgy ringassuk! Arról nem is beszélve, hogy ha a baba úgy fordul, akár meg is fulladhat ezektől az izéktől. Egy cumi. Na és? Kérjük szépen, ez egy Swarovski cumi! El se tudjuk képzelni, hogy egyes gyerekek fel tudnak nőni ilyen nélkül… Ajándék apának. Mandzsetta a bébi ultrahang képével. Kedves apucik, ti minek örülnétek jobban: ilyen mandzsettáknak vagy egy szép képnek az íróasztalotokon a mosolygó kislányotokról vagy kisfiatokról? Ezeken a cipőcskéken már nem mosolygunk elnézően. Magas sarkúk kislányoknak. Egy: úgyis olyan hamar felnőnek, minek siettetni? Kettő: feltétlenül az ortopédiára akarjuk hordani 10 éves kislányunkat? Óvjuk gyermekünket a baciktól! A jó öreg kézmosás ideje azonban már lejárt. Húzzunk klotyófogót a kicsi kezecskéire, miközben a dolgát végzi! Garantáltan hipohonder lesz. Ha nem akarjuk, hogy a gyermek lelkibeteg legyen a végtermékei iránt érzett undortól, ajándékozzuk meg pisicsepp és kakirakás alakú plüss kedvencekkel. Csak aztán ne csodálkozzunk, ha a végén mégis a pszichológusnál kötünk ki a lurkóval… A sort még lehetne folytatni – hosszan. Kedves anyucik és apucik, ti találkoztatok már hasonlókkal?


Szerző

donna.hu



Scroll to Top