Hozzávalók: 1 nagy banán (150 g) 2 kis sárgarépa 1 fej hagyma 15 dkg zeller 1 evőkanál növényi olaj 1 l zöldségleves (leveskockából is jó) 10 dkg ananász (lehetőleg friss) 1 késhegynyi citromsav kevés só kevés bors gyömbér vagy chili A sárgarépát, hagymát és a zellert vágjuk apró kockákra. A hagymát megfonnyasztjuk az olajon, hozzáadjuk a többi zöldséget, és 4-5 percig pároljuk. Felöntjük zöldséglevessel, hozzáadjuk a citromsavat. Fedő alatt forraljuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A banánt kockákra vágjuk, és hozzáadjuk. Turmixgépben, vagy merülő mixerrel pürésítjük. Tálalás előtt hozzáadjuk a kockára vágott ananászt, és a fűszerekkel ízesítjük.
Köszönjük szépen Bakulár Tamásnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.