Tejszínes szelet

2009. 10. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 

37 dkg liszt 2 evőkanál kakaó 2 tojás 2 evőkanál méz 5 dkg margarin 20 dkg porcukor kiskanál szódabikarbóna

Gőz fölött felolvasztjuk a cukrot, margarint, tojást, mézet, kakaót. Kb. 5 perc alatt jól összefőzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle.

Krém: 2 csomag tejszín ízű pudingpor 1 pohár tejföl 4 dl tej 20 dkg margarin 20 dkg porcukor

A pudingot, tejfölt, tejet összekavarjuk és megfőzzük. A margarint a porcukorral kikavarjuk és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. A krémet a két lap közé töltjük, tetejét csokival leöntjük.

Köszönjük szépen Kovács Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top