Bécs egy karnyújtásnyira

2009. 11. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Most kijutni tényleg olcsó. Vannak már fapados buszjáratok is, mellyen az út 1500 Ft-ba kerül. Ami kell még ehhez az egy 24 órás bérlet, megvan 5,7 euróból. Ennyire egyszerű. Külön kiemelnénk a bécsieknek azt a jó szókását, hogy szeretik 2-5-9 euróra leárazni a ruhákat, kiegészítőket (H&M, Clair’s, Sixx). Még az 1 eurós bolt is tartogat kellemes meglepetéseket. Olcsón sokat, ez a mottó.

 

A Mariahilfer Strassera érve, mintha a Váci utcában találnánk magunkat. Úgy nőnek ki az üzletek, mint a gombák, ahogy szokták mondani. Vannak itthon is népszerű márkák és ismeretlenek is. A sétáló utcából kiérve felszállhatunk az 1-es villamosra, ami mintha városnéző buszként is funkcionálna, ugyanis a Ring Strassen halad, melyen megtalálható a Parlament, az Opera és a Votivkirche is. Ha ezen az úton sétálva egy gyönyörű parkban is megpihenhetünk.

Bécsnek is megvan a maga Rózsadombja. A 138A busszal lehet felmenni a hegyre és onnan legyalogolni, amolyan túra képpen. Sok szép látni való, jó levegő. Hazafele érdemes valamilyen szupermarketbe betérni (Spar, Billa), ugyanis nagyon olcsón juthatunk a legkülönlegesebb csokoládékhoz. Ajándék a családnak letudva.

Bécsbe nem csak az adventi vásár idején érdemes ellátogatni. A sok látnivalón kívül a shopping is helyet kaphat. Sőt elsődleges célnak is jó. Mégis csak jobb elmondani egy-egy darabról, hogy külföldről van. Idén Beyoncét és Nicollette Sheridant is lencsevégre kapták a bécsi forgatagban.

Olvass több cikket a divatról a divat.hu oldalunkon!Szerző

donna.huScroll to Top