Befűzve

2010. 08. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Régen kínzóeszköz volt, amit a kötelező használat miatt a nők annyira meggyűlöltek, hogy száz évre el is felejtették – most visszatért és nagyobb a népszerűsége, mint valaha! A fűző talán az egyik legnőiesebb, legszexibb ruhadarab, ami manapság a hálószobából átvándorolt a mindennapi ruháink közé. A mai fűzők már kényelmesek és jól viselhetőek. Egyszerre csábítóak és jótékonyan takarók. Íme pár tipp és jótanács, hogy igen és hogy ne viseljük!

Éppen ezért vigyázunk kell, hogy ha viseljük, ne tűnjünk úgy, mintha a hálóingünk fölé elfelejtettünk volna felsőt venni. Persze ez azon is múlik, milyen stílusú fűzőt viselünk, mégis, nagyon könnyű beleesni ebbe a csapdába.

 

A fűzők a hétköznapi ruhatár részeként farmerrel mutatnak a legjobban. Ez egy kicsit lezserebbé, mindennapibbá teszi az egyébként elegáns és kicsit merész ruhadarabot. A farmer színe gyakorlatilag teljesen mindegy, igazíthatjuk a fűző színéhez is, de egy átlagos kék is teljesen megfelel arra, hogy szexik, mégis visszafogottak legyünk.

A nyári nagy melegben nehéz megfogadni ezt a tanácsot, mégis leírom: ne viseljétek a fűzőt miniszoknyával vagy rövidnadrággal. Kicsit közönséges hatást kelt, nem utcára, inkább a hálószobába való viselet. Ha nem akartok úgy járni, mint Victoria Beckham vagy Paris Hilton, gondoljatok arra, hogy a fűző önmagában egy merészebb ruhadarab, nem szabad csipkés minivel vagy latexnadrággal megbolondítani.

Kiegészítők terén a fűző nem enged túl sokat variálni. Nyaklánccal ne rontsuk el a ruhadarab szépségét, inkább a fülbevalóval és a karkötőkkel vigyünk egy kis egyediséget az összeállításba. Mivel a míder önmagában is elegáns, ezért nem kell túlöltöztetni, elég egy visszafogott karlánc vagy egy csillogó köves fülbevaló.

A dizájnerek is előszeretettel terveznek fűzőket. A legnagyobb divatházak szinte mindegyikében megtalálható egy-egy fűzős darab, ha magában nem, ruhával vagy overállal kombinálva.

Dolce és Gabbana bézs, letisztult vonalú fűzőt álmodott meg, derekán egy csinos pánttal, ami kiemeli a derekat. Ezt a fazont mindenkinek jó szívvel ajánlhatjuk, hiszen az öv kicsit összenyomja a derekat, így homokóra-formát kölcsönöz viselőjének. A Bottega Veneta-fűző stílusban hasonlít, mégis óvatosabbnak kell lennünk vele, hiszen csak a laposabb hason és a vékonyabb derékon áll jól. Kicsit megnyújtja a hasat hosszanti csíkjainak köszönhetően. A Dior fűző inkább hálószobába, mint utcára való, de a jól megválasztott kiegészítőkkel és nadrággal akár egy alkalmi felsőnek is hordhatjuk. Gyönyörű, csipkés, merevített és mell alatt húzott: mindenkinek garantáltan jól áll.

A Chanel divatház a fürdőruhadivatba is becsempészte a fűzőt. Ez a darab elegáns, visszafogott, ráadásul derékban vékonyít, így olyan darázsderekat varázsolhatunk vele, amit még Beyoncé is megirigyelhetne.

Galliano rátett még egy lapáttal: az újító szellemű divatdiktátor már férfiaknak is tervezett fűzőket. Egyelőre – és reméljük még jó ideig – nem törtek be a hétköznapi viselet területére, de, ahogy ezt a férfi leggingseknél is megtanultuk: ami késik, nem múlik…

 

Addig is maradjunk a jól bevált női daraboknál. Ha szexisek, elegánsak és nőiesek akarunk lenni, a fűző nagyszerű választás bármilyen alkalomra. Csupán a kiegészítőkkel kell variálnunk ahhoz, hogy minden alkalomra felkaphassuk kedvenc míderünket és elvarázsolhassunk mindenkit „végzet asszonya” kisugárzásunkkal.

Forrás: www.divat.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top