Beugrottak

2009. 07. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Négy színész, akik mindenféle kellékek nélkül – na jó, igaz, hogy van ott négy szék - játszanak színházi környezetben, akik csupán a feladatok jellegét ismerik, de konkrétumokat csak akkor tudnak meg, így rögtönözve kell tovább játszaniuk a szituációkat, mit sem sejtve arról, hogy mi sül ki belőle.

A Beugró eredetileg a TV2-n futott – 2007 szilveszterén debütált -, majd teljesen érthetetlen módon a kereskedelmi csatorna vezetése megszabadult tőle, pedig elég nézett volt. Ekkor több, nem túl színvonalas műsorától is megvált a még mindig saját arcát kereső csatorna, de egyik sem okozott különösebb felzúdulást, míg a Beugró kiugrásának hírére több helyütt is értetlenkedő, olykor nem képernyőre való szavakkal teletűzdelt megszólalásokat lehetett olvasni. Amikor felröppent a hír, hogy Beugrónak esetleg leáldozott, az emberek még petíciót is indítottak a műsor folytatásáért az interneten. Azóta a Magyar 1-en újra látható a Novák Péter vezette műsor.

A szituációs játékokra, helyzetgyakorlatokra és improvizációra épülő komédiázás mindenképpen jól járt a tévés váltással, hiszen a pénteki késő esti műsorsávból átkerült főműsoridőbe.

A Beugró nem túl bonyolult dolgokra épül, ilyen jellegű gyakorlatokkal színitanodákban, színművészeti egyetemeken is lehet találkozni, lényege, hogy a szereplőknek rögtönözniük kell, így természetesen hol jobban sikerülnek a poénok, hol rosszabbul, de szerencsére négy remek színészt választottak a feladatra – a műsorban olykor mások is felbukkannak -, Rudolf Pétert, Pokorny Liát, Szabó Győzőt és Kálloy Molnár Pétert. A műsor producere Kapitány Iván, akinek a neve az Üvegtigris rajongói számára biztos nem ismeretlen.

"Érzi a néző, hogy a jelenet ott helyben születik meg, és ez mindig egy ajándék neki is, és ajándék nekünk is, persze a visszajelzésekkel együtt" – nyilatkozta a műsorral kapcsolatban Szabó Győző, aki még azt is hozzá tette, hogy óriási stressz ez a színészekre nézve, hiszen minden helyzetből valami izgalmasat és természetesen szórakoztatót kell kihozniuk.

A Beugrót az MTV mellett egyébként a Comedy Central is vetíti.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top