Mandulás szelet

2009. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a piskótához: 7 tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, ½ csomag sütőpor. Krémhez: 3 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 6 evőkanál kristálycukor, 4 db lapzselatin, 20 dkg margarin és egy mandula aroma.

 

A piskótát megsütjük és hűlni hagyjuk, addig a krémhez előkészülünk. Felforraljuk a tejet és a pudingporokat egy tálba kikeverjük csomómentesen a cukorral. Közben a zselatin lapokat annyi hideg vízben rakjuk, hogy ellepje, vagyis áztatjuk. Ha felforr a tej beleöntjük a kikavart pudingot és a mandula aromát is, és azt együtt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzhelyről és belekeverjük az addig áztatott zselatin lapokat és a margarint. Nem kell nagyon kihűteni, mert akkor nehéz lesz vele dolgozni. A piskóta lapot elvágjuk 3 lappba, betöltjük vele a krémet, és a hűtőben hagyjuk megdermedni.

Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Köszönjük szépen Nagy Veronikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top