Biológiai daganatkezelés

2009. 11. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mielőtt a rákos daganat kimutatható volna, hónapokkal, olykor évekkel korábban már vannak a szervezetben rosszul strukturált sejtek, melyek majd később a megbetegedést okozzák. A kemoterápia és a besugárzás viszont nem segít ezek eltűntetésében, tehát lényegében magát az okot nem szünteti meg, így lehetséges, hogy évekkel később újabb daganat alakul ki a szervezetben.

A biológiai daganatkezelés célja többek között az is, hogy ezt az okot megszüntetesse, és a későbbi kiújuló problémát megelőzze. Persze ez a módszer sem mindenható – ezt fontos hangsúlyozni -, önmagában nem, de a többi hagyományos orvosi módszerrel együttesen használva nagy fokú javulás érhető el. Ám a műtétet nem válthatja ki, hiszen az nagyon fontos.

A módszer célja az immunrendszer erősítése, hogy leküzdhesse a problémás sejteket, csökkentse a kemoterápia és a besugárzás kellemetlen mellékhatásait, annak érdekében, hogy javuljon a beteg közérzete, az életminősége, sőt az élettartama.

Nem egy alkalomról van szó, ez is hosszadalmas folyamat – minimum 5 év -, az elején viszonylag gyakran kell menni, 1-2 havonta, később azonban az állapot javulásával ez ritkítható. Egyénre szabottan állítják össze, hogy miből áll majd a kezelés, a daganat fajtájától, a beteg állapotától függően. A döntésbe meghatározó, hogy milyen kezeléseket kap a páciens, milyen a közérzete, stb.

A terápia során gyógynövényeket, terápiás dózisú vitaminokat, májtámogatókat, aminósavakat kap a beteg, illetve különböző módszereket alkalmaznak – sajátvér-terápiát, amikor a saját vért immunerősítőkkel juttatják vissza a szervezetbe, véroxigenizációs – és oxigénterápiát, illetve különféle masszázsokat, melyek segítenek az immunrendszer erősítésében, és a hagyományos orvosi módszerek kártékony hatását ellensúlyozni.

Persze a módszer önmagában nem elegendő. Kell hozzá az is, hogy a beteg változtasson az életmódján, fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, tejterméket, kerülje a füstölt vagy pácolt ételeket, igyon sok folyadékot. Az egészséges étrend nem csak a rák leküzdésében segíthet, de annak megelőzésében is.

A kezelésen résztvevők jobban érzik magukat, mint azok, akik csak kemoterápián vagy besugárzáson estek át, nincsenek annyira legyengülve, ráadásul sokkal nagyobb az esélyük a rák leküzdésére, gyorsabban épülnek fel a műtétek után, csökken a fájdalomérzet, . Hiszen a lényeg: „A rák orvoslása nemcsak azt jelenti, hogy a legutolsó ráksejtet is erőnek erejével el akarjuk pusztítani, hanem azt is, hogy a szervezetnek segítsünk, hogy önmagán segítsen." (Prof. Hartmut Heine)



Szerző

donna.hu



Scroll to Top