Bizarr társkereső oldalak gyűjteménye

2010. 11. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Természetesen eszünk ágában sincs, hogy a konkurenciához tereljük a társkeresőket, de megpróbáltunk összeállítani egy listát az öt legbizarrabb társkeresőről, mellyel az elmúlt pár hónapban munkánk során összefutottunk. Egyszerre megdöbbentő és szórakoztató az eredmény, nézzétek meg!

Az első tematikus társkereső személyes kedvencünk, ugyanis rendkívül jó humorézékről tesz tanúbizonyságot már a létezésének ténye is. Az Amish Online Dating - mely nem véletlen a Facebookról jól ismert Farmville játékra alapozta a designt - nagy szeretettel és rengeteg testhez álló poénnal várja az Amishokat. Ők egyébként egy meglehetősen különleges nézeteket valló társadalmi csoport, akikre többek között az is jellemző, hogy elutasítják az elektromosságot és a modern világ vívmányait. Ennek megfelelően az oldal is teli van számunkra nevettető dolgokkal, mint a bicikli segítségével generált áram, vagy a manuális tehénfejés valóságos istenítése. Az oldalt természetesen nem vettük túl komolyan, hiszen eleve ellentmondás van az Amishok nézetei és az online lét között, mely elektromosságot és internetet is feltételez. Az már csak hab a tortán, hogy Facebook oldaluk is van, igen tekintélyes rajongói táborral...

A következő helyért egyszerre két oldal is versenyben állt, végül egyformaságuk miatt nem akartunk választani közülük. Az egyik társkereső a piercingek, míg a másik a tetoválások iránt különleges vonzalmat érző párkeresőknek szól. A koncepció látszólag nem igazán vált be egyik esetben sem, kicsi a felhasználói aktivitás, ami számunkra meglepő. Nekünk tetszett az ötlet: hasonló a hasonlóval, ez ilyen egyszerű.

Találtunk persze ennél sokkal racionálisabb érvekkel dolgozó, mégis naiv és romantikus szívünknek igen meghökkentő társkeresőt is. Ilyen a Sugardaddie.com, ahol nevének megfelelően az ember boldogan keresheti saját cukros bácsiját a vonzó, intelligens és mindenekelőtt sikeres bizniszmenek, brókerek, doktorok, ügyvédek között. Az oldal saját bevallása szerint a minőségre esküszik, és ehhez az alapértékhez tartja is magát rendíthetetlenül, bár számunkra nem derült ki, hogy a minőségi áru fogalma alatt a regisztráltakat kell érteni vagy a funkcionalitást.

Szintén magasztos eszméket képvisel a Women Behind Bars oldala, melyről első ránézésre azt mondtuk volna, színvonalon aluli escort szolgáltatásokat közvetítő website (ez még mindig nincs kizárva teljesen), ám a főoldali szöveg azonnal tisztázza, nem erről van szó. Olyan bebörtönzött hölgyek miatt jött létre az oldal, akik sorsuk alakulása miatt elvesztették családjukat, barátaikat, mégis igénylik a szeretetet, a megértést, a kapcsolatot a külvilággal. Ám – és itt jön a csavar – ezeknek a hölgyeknek nincs lehetősége internetezésre, csak postai úton "megközelíthetőek". Éppen ezért találták ki ezt az oldalt, ahol némi fizetség ellenében (hoppá!) a férfiak megkaphatják a nekik tetsző hölgyek címét, és indulhat a l'amour. A WBB-n az urak a levelezőpartnerre vágyó hölgyek fotóit is megtekinthetik a könnyebb választás érdekében. A modernkor szeretetszolgálata ez. Össze is szorult a szívünk ennyi jóindulat láttán...

Utolsó helyünkre szintén nem egy konkrét társkereső, inkább egy bizonyos réteget érintő társkeresők csoportja került. Van ebben a csoportban minden, ami fikció: Star Trek rajongók gyűjtőhelye, a World of Warcraft fanatikusainak találkozási pontja, de még magukat vámpírnak vagy épp zombinak képzelő emberek is könnyen a saját "fajtájukra" akadhatnak. Részünkről a nagy kedvenc innen a ZombieHarmony, mely annyira komolyan veszi küldetését, hogy egyenesen megköveteli a zombiság valamilyen, fotószerű bizonyítékát, mely követelésnek a felhasználók örömmel tesznek eleget.

Ha belegondolunk, talán nincs olyan nagy igény ezekre a szolgáltatásokra, de jogos a feltevés, hogy nem jobb-e, ha a másik már az elején tisztában van a ténnyel, kivel áll szemben. Tudni, hogy közös az érdeklődésünk: önmagában még nem garancia, de segíthet, hogy megtaláljuk, akit már hónapok, évek óta keresünk, de eddig nem akadtunk a nyomára.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top