Bodzaszörp

2009. 05. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 40 db virág, 6 l víz, 4 kg cukor, 2-4 db citrom, 50 g borkősav, 0,5 g szalicil.

A virágokat 1-2 nap alatt megszárítjuk - egy kicsit megbarnul - ha ez megvan, a cukrot a vízben feloldjuk, beletesszük a borkősavat a megmosott citromot – felkarikázva –, belekeverjük a virágot a szalicilt, az egészet 8 napig érleljük. Naponta 2-szer megkavarjuk. 8 nap után leszűrjük, jól lezárjuk, üvegekben évekig eláll. Mindenkinek ajánlom aki szereti a bodzát, arról nem szólva, hogy egészséges is. A virágot olyan helyről kell gyűjteni ahol nem járnak autók.

Egészségetekre!

Köszönjük szépen Vámos Lászlónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top