Bokatörő cipőcskék

2008. 04. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ugyanis idén nyáron szépen ápolt lábacskáinkat nem kisebb, mint 17 centis sarkakra helyezhetjük, ha követni szeretnénk a divatot! Igen, ez az a magasság, ahol már minden lépésnél a bokatörést kell kockáztatni. Mégis kevés nő lesz, aki ebben a szezonban ne venne majd meg legalább egy ilyen szépséget. Talán még akkor is, ha a próbaút után a szekrénybe kerülnek örök nyugalomra.

Ezekkel a tűsarkakkal kapcsolatban sajnos az az igazság, hogy szexisek, dögösek, de hordani tudni kell őket. Nem mindegy, hogyan járunk bennük. Hisz azt nem szabad elfelejtenünk, hogy ilyenkor nem egy sportcipő, vagy városi surranó van a lábunkon, hanem egy méregdrága fegyver.

Christian Louboutin, Gina, Jimmy Choo és Gucci magas sarkúi tökéletesen megfelelnek arra, hogy néhány percig a hírességek végig sétáljanak bennük a vörös szőnyegen, de arra már kevésbé, hogy mi végig sétáljunk bennük egy kikövezett járdán útban a munkahely felé.

Akkor hol használhatjuk őket?

Mondjuk a hálószobában. Ha valaki elég merésznek érzi magát, biztos kellemesen borzongató perceket okozhat párjának, ha egy ilyen (sokszor pornófilm kellékként szereplő) tűsarkúban jelenik meg közös hálójuk ajtajában. De természetesen a bátrabbak felvehetik munkahelyen, partira, utcára… mi igazán nem akarunk elijeszteni senkit. Csak ajánljuk, hogy szoktassák magukat egy kicsit az új térélményhez, főleg, ha előtte 5-8 centinél magasabbra még sosem merészkedtek.

Mert afelől nincs is kétség, hogy ilyen magasságokban egy teljesen új világ tárul a szemünk elé. Nem is lehet olyan rossz, ha hirtelen egy magasabb férfival is szemtől-szembe tudunk beszélgetni. Főleg, ha mi magunk nem vagyunk szupermodelli magassággal megáldva.

Eközben a láb ezen kínzóinak már az amerikai Vogue is hosszabb cikket szentelt azzal kapcsolatban, hogy ezek a tűsarkak milyen egészségügyi problémákat okozhatnak, ha valaki megpróbálja a mindennapokban is hordani őket. Például hát-és gerincbántalmak, lábfájás… és ezek még csak az általánosan ismert hátulütői ennek a divat eszköznek.

Ezek után persze megéri a fáradtságot, pénzt és fájdalmakat, ha nincs olyan ember, aki mellettünk elmenve ne minket csodálna. Hisz tény, hogy a magas sarkak egy nő fegyvertárában igen kiemelkedő helyet foglalnak el. Ezek a 14-17 centis sarkak pedig kifejezetten növelhetik egy nő önbizalmát, legalábbis addig, míg orra nem bukik bennük. Mert az ugye nagyon kellemetlen volna?

Kapcsolódó fórum: 

$$f404$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top