Boleró szelet

2010. 04. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 20dkg cukor 20dkg  liszt 1dl  tej 1dl  étolaj fél cs.  sütőpor Fehér krém: 450g  tejföl 2 cs. vaníliás cukor Színes krém: 7dl  víz 20dkg  cukor 2 cs. vaníliás puding 2 üdítő ital por

Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojássárgáját elkeverjük az olajjal és a tejjel, majd a tojáshabhoz adjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport és azt is hozzákeverjük. Óvatosan, hogy a hab lehetőleg ne törjön össze. Megsütjük, de nem kell kivenni a tepsiből! A tejfölbe belekeverjük a 2 vaníliás cukrot és a kihűlt tésztára kenjük. A színes krémhez a vizet, cukrot és pudingot összekeverjük és feltesszük főni. Ha már melegszik hozzá adjuk az ital port. Összefőzzük sűrűsödésig és ráöntjük a tejfölös tésztára. Olyan színű-ízű lesz a színes krémünk amilyen színű-ízű italport használunk. Igen mutatós, egyszerű és NAGYON FINOM!

Köszönjük szépen Vigánti Zsuzsannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top