Brokkolis csavart tészta

2009. 01. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 60 dkg brokkoli, 6 koktélparadicsom, 20 dkg (konzerv) paradicsom, 2 evőkanál petrezselyem, 50 dkg csavart tészta, 2 gerezd fokhagyma, 1 pirospaprika, 5 evőkanál olaj, őrölt bors, só.

 

 

A brokkolit rózsáira szedjük, és sós, forró vízben roppanósan puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A paradicsomot robotgépben pürésítjük 10 dkg brokkolival, 1 evőkanál petrezselyemmel, sóval, borssal. Serpenyőbe öntjük, és 5 percig kevergetve forraljuk. Egy másik serpenyőben, kevés olajban néhány perc alatt megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, az egészben hagyott pirospaprikát. Hozzákeverjük a brokkolis mixet, összeforgatjuk a tésztával, a maradék brokkolirózsákkal, a félbevágott paradicsomokkal, majd kivesszük a paprikát, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és tálaljuk. Bármilyen hús mellé adhatjuk köretként is.   Jó étvágyat kívánok!  

Köszönjük szépen Németh Áginak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top