Bunda-stop a kifutón

2011. 01. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Norvégia történelmet ír: a nagy divathetek sorában az oslói lesz az első, amely teljesen kitiltja kifutóiról az igazi bundákat. Erősen kérdéses ugyanakkor, hogy lesznek-e követői a kezdeményezésnek.

Ez az első eset, hogy egy ilyen rendezvény nemet mond a szőrmeviselésre, írja az Ecouterre magazin információira hivatkozva a Huffington Post. Paul Vasbotte, az Oslói Divathét főszervezője természetes döntésről beszélt, mivel nem akarják, hogy úgy tűnjön, a rendezvény olyan termékeket népszerűsít, amelyek előállítása állatkínzáson alapszik.

A bunda-stop nem csupán állatvédő szervezetek munkájának köszönhető, a skandináv állam divatipara is elég egyöntetűen sorakozott fel a tiltás mellett. A szakma mintegy 220 képviselője támogatta a kezdeményezést, köztük ismert modellek, divattervezők és az Elle, Cosmopolitan lapok norvég kiadásai is.

A 2004 óta megrendezésre kerülő oslói rendezvény az első a divathetek sorában, ami kitiltja a bundát és nehéz megítélni, lesznek-e követői. A szomszédos Dánia például egyelőre biztosan nem vállalja be, a Koppenhágai Divathét vezető szervezője azonnal nyilatkozta, hogy nem terveznek hasonló szigorítást. Eva Kruse szerint a norvégok rossz úton járnak, mivel a szőrmét előállító farmok a tiltások miatt legfeljebb áttelepülnek Kínába és folytatják a tevékenységüket, csak immár mindenféle ellenőrzés nélkül.

Forrás: Farm.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top