Burgonyás rakott csirke

2009. 08. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb, tetszés szerinti mennyiségű burgonya, 1 db gomba, 20 dkg fagyasztott zöldborsó, 1 nagy doboz tejföl, olaj, só, őrölt bors. Leveskockából fél liter leves.

A csirkehúst alaposan megmosom. A tepsi vagy jénai aljába kevés olajat öntök. Kirakom vékonyan szeletelt krumplival. Erre teszem a csirkét, kevés só, kevés őrölt bors. Megkenem a tejföl felével, majd ráteszem a gombát,és a zöldborsót. Erre jön a krumpli másik fele, kevés olaj, pici só. Majd a tejföl többi része.

Felöntöm a levessel, majd alufóliával lefedve sütőbe teszem. Ha megpuhult a hús, akkor leveszem a fóliát hogy egy kicsit piruljon a krumpli. Így egyszerre készül a hús,és a köret. A krumplit mindenki maga dönti el mennyit tesz bele.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Bauerné Pál Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top