Büszke vagy a szalonnádra?

2011. 02. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A „SzalonnaFeszt 2011” február 18-án kerül megrendezésre Kolozsváron, azzal a nem titkolt céllal, hogy az Erdély egyik alapélelmiszerének számító szalonna elfoglalja méltó helyét a gasztronómiai találkozók, rendezvények kínálatában.

A hiánypótló fesztivál jótékonysági célokat is kitűzött, hiszen a beérkező „pályaművek” felét a rászorulóknak ajánlják fel a szervezők, másik feléből pedig a résztvevők lakmározhatnak szabadon.

A zsűri egy kilogramm szalonnát vár azoktól, akik a kulináris „disznóságukat” szeretnék megmérettetni és részt kívánnak venni a versenyen. A nevezések és a szalonnák - a levágott hízóról kiállított állatorvosi bizonylattal együtt - akár postai úton is beadhatók voltak, de idő híján ezt már nem ajánljuk, viszont akinek van kedve kiruccani Kolozsvárra, személyesen  elvinni a portékáját, azt biztosan szívesen fogadják.

A zsíros falatok, a termékek zsűrizése és díjazása mellett természetesen a bulihangulat sem marad majd el. A Szalonna Együttes nótáira járhatnak táncot a mulatós kedvűek, melyet Pál István a Magyar Állami Népi Együttes vezető prímása, Ürmös Sándor cimbalom-művész, valamint neves kalotaszegi és mezőségi muzsikusok társaságában szolgáltatnak.

A SzalonaFeszt 2011-ről bővebb információt ITT találnak az érdeklődők.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top