Csak semmi sport!

2009. 11. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hasonlóan jó, ha valami könnyű ház körüli apró munkát végzünk, akárcsak ha összesöprögetnénk naponta az utcán a házunk előtt a leveleket. A lehető legjobb az a mozgás, amit mi magunk szívesen csinálunk, ami örömet is szerez.

A napi testmozgással rendben tarthatjuk emésztésünket, bélműködésünket. Karbantarthatjuk izmainkat, javíthatjuk a vérkeringésünket, és javíthatjuk a szívünk működését is. Ha valakinek a napi munkája mozgással jár, annak természetesen nem kell külön mozognia. Ám, ha munkánk a székhez köt bennünket, és nem mozgunk eleget, akkor bizony nem ártana könnyű sétákat tennünk naponta, lehetőleg tiszta levegőjű helyen, parkokban, a Duna partján, vagy más folyók partján. Az esti séta segíti az elalvást.

Ha nem rendszeresen mozgatjuk izmainkat, akkor azok bizony könnyen elgyengülnek. Gondoljunk csak arra, ha kórházban voltunk, vagy valamelyik hozzátartozónk volt kórházban. Az izomzat, amely több mint tíz napig nem mozog, bizony könnyen elveszítheti erejét.

A séta erősíti izmainkat, megnyugtatja idegeinket, csillapítja az idegfeszültségünket. A rendszeres testmozgás javítja a testtartásunkat, és így természetesen egészségünket is.

Testünk mindenfajta tevékenysége, még a légzésünk is mozgatja gerincünket, bordáinkat és szalagjainkat. A jó testtartás nagy előnye, hogy szerveztünk hatékonyan, működik.

Azok az emberek, akiknek jó a testtartásuk, erősebbnek látszanak, és jobban néznek ki. Akinek jó a test tartása a lelki tartása is jobb, nem küszködik kisebb rendű érzéssel, depresszióval, világfájdalommal.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top