Hozzávalók: - csirkehús - 1 nagydobozos tejföl - majonéz - ketchup - mustár - csirke fűszersó - trappista sajt Elkészítés: A húst alaposan megtisztítom. Belerakom egy a hús mennyiségének megfelelő tepsibe. Szépen elrendezem, hogy majd könnyedén el tudjam kenni az összekevert ketchupös – mustáros - majonézes - tejfölös mártással. Mártás készítése: A nagy dobozos tejfölt beleteszem egy tálba, hozzáadom a majonézt, a 3-4 evőkanál ketchupöt és 1 evőkanál mustárt. Jól elkeverem, majd egyenletesen eloszlatom a fűszersóval beszórt csirkehúson. Tetejét megszórom reszelt sajttal. Zsiradékot nem kell rakni alá, mert a tejföl, majonéz, ketchup, mustár enged magából eleget. Azért különleges mártásban a neve mert: az előbb felsoroltak egy nagyon pikáns mártássá főnek / sülnek össze. A húst puhulásáig fólia alatt sütöm, majd megpirítom a tetejét. Rizzsel, főt vagy sült burgonyával tálalom.
Köszönjük szépen Jámborné Varga Ritának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!