Csirkemell káposztás sajttal

2009. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez a recept nagyon „bejött” a családomnak. Igaz nem először készítem, mivel ami ízlik nekik azt elég sokat meg-meg csinálom.:)

Hozzávalók: 0,5 kg csirkemell, 0,5 kg savanyú káposzta reszelék, 2 nagy tejföl, 40dkg trappista sajt, meg egy kisebb füstölt sajt, Ízlés szerint fűszerek, pici liszt.

A csirkemellet csíkokra vagdalom, majd megsózom, és lisztben megforgatom. Savanyú káposzta felét bele helyezem a ki olajozott tepsibe, rá teszem a lisztben forgatott csirkemelleket. Rá öntöm az egyik tejfölt, fűszerekkel megszórom. A másik réteg savanyú káposztát ráhelyezem, majd reszelt sajttal megszórom a tetejét. Befedem fóliával, és beteszem párolni. Mikor a csirkemell megpárolódott leveszem a fóliát, és pirosra sütöm a tetejét.

Köretnek nagyon jó a párolt vegyes zöldség, rizs, akár krumplipüré. Én mindegyikkel csináltam már, de a pürével finomabb volt. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Balla Andrásné  Ibolykának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top