Csirkerizottó

2009. 02. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre: ¼ hideg csirke, 1 fej vöröshagyma, 150 g fehér rizs, Olaj, Kakukkfű, Só és bors.

Gyűjtsük össze a maradék csirkehúst, távolítsuk el belőle a csontokat, és vágjuk kockákra. Pucoljuk meg a vöröshagymát, és vágjuk azt is kockákra. Főzzük meg a rizst, sós vízben, majd csöpögtessük le. Pároljuk meg a hagymát egy közepes lángon felmelegített serpenyőben egy kevés olajon. Amikor kezd elszíneződni, tegyük hozzá a csirkedarabokat. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük egy kevés kakukkfűvel, és süssük közepes lángon 5 percig. Ezután öntsük hozzá a szárnyas levét és a rizst. Süssük át az egészet. Ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a fűszerezése, és tálaljuk.   Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Németh Áginak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top