Csodatorta

2010. 05. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 25 dkg cukor, 4 tojássárgája, 10 dkg darált dió, 10 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 4 db tojásfehérje.

A szokásos módon piskóta  tésztát sütünk belőle. 

Krém:

6 kanál cukrot, 4 kanál vizet, 4 kanál kakaót összekeverünk és feltesszük főni. Mikor jól forr, hozzáfőzünk 20 dkg vajat (még forrón) 1cs. vaníliát. Kihűtjük, hidegen kikavarjuk.

Ezzel töltjük a megsült tésztát.

Tetejére csokimázt készítünk.

Köszönjük szépen Bán Sándornénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top