Hozzávalók: 25 dkg cukor, 4 tojássárgája, 10 dkg darált dió, 10 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 4 db tojásfehérje.
A szokásos módon piskóta tésztát sütünk belőle.
Krém:
6 kanál cukrot, 4 kanál vizet, 4 kanál kakaót összekeverünk és feltesszük főni. Mikor jól forr, hozzáfőzünk 20 dkg vajat (még forrón) 1cs. vaníliát. Kihűtjük, hidegen kikavarjuk.
Ezzel töltjük a megsült tésztát.
Tetejére csokimázt készítünk.
Köszönjük szépen Bán Sándornénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.