Hozzávalók: 15 dkg darált hús, 1-1 sárga és fehérrépa, 1 karalábé, 1 vöröshagyma, 10 dkg káposzta, 1 tojás, 2 evőkanál rizs, 2 evőkanál étolaj, só, bors, citromlé. A zöldségeket, hagymát lereszeljük, olajon 6-8 percig pároljuk. Felengedjük 1,2 liter vízzel, 1 evőkanál rizst, sót adunk hozzá, 10 percig forraljuk. A darált húst a tojással, a maradék rizzsel, sóval, borssal összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk és a forrásban levő levesbe dobjuk. Addig főzzük, amíg minden megpuhul - kb. 25 perc -. Tálaláskor néhány csepp citromlével savanyítjuk.
Köszönjük szépen Töltősi Lászlóné Gyöngyinek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!