Hozzávalók: Végy egy füstölt csülköt.
Kenyérhez vegyél: fél kg lisztet, 5 dkg élesztőt, 3-4 csipet sót, csöppnyi cukrot és 2 dl vizet.
Elkészítés módja:
A csülköt megmossuk, és bő vízben feltesszük főzni. Körülbelül egy órát főzzük.
Kenyér tészta: az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk kevés cukorral, hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a sót. Jól összedolgozzuk, és félórát kelesztjük. Ha megkelt, nagyon vékonyra nyújtjuk.
Ha megfőtt a csülök, félbe vágjuk és kivesszük belőle óvatosan a csontokat. Mindkét fél csülköt becsomagoljuk a kenyértésztába, külön ülön. Forró sütőbe tesszük. Amikor már szép piros a kenyér, kivesszük.
Felszeleteljük és szépen tányérra helyezzük.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Horváth Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.