Csülök kenyértésztában

2010. 02. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Végy egy füstölt csülköt.

Kenyérhez vegyél: fél kg lisztet, 5 dkg élesztőt, 3-4 csipet sót, csöppnyi cukrot és 2 dl vizet.

Elkészítés módja: A csülköt megmossuk, és bő vízben feltesszük főzni. Körülbelül egy órát főzzük.
Kenyér tészta: az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk kevés cukorral, hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a sót. Jól összedolgozzuk, és félórát kelesztjük. Ha megkelt, nagyon vékonyra nyújtjuk. Ha megfőtt a csülök, félbe vágjuk és kivesszük belőle óvatosan a csontokat. Mindkét fél csülköt becsomagoljuk a kenyértésztába, külön ülön. Forró sütőbe tesszük. Amikor már szép piros a kenyér, kivesszük. Felszeleteljük és szépen tányérra helyezzük. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Horváth Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top