Cukkini ropogós

2008. 10. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 2 db közepes zsenge cukkini, fél marék kapor, 1 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, liszt, só, bors, pici olaj

A cukkiniket nem hámozom, csak jól megmosom, és káposzta reszelőn lereszelem. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáütöm a tojást és beleszórom az apróra vágott kaprot. Összekeverem, és annyi lisztet dolgozok bele fakanállal, hogy közepesen lágy masszát kapjak – mint a lapcsánkánál. A serpenyőben egészen pici olajat forrósítok, és kanállal adagolom bele a masszát, tenyérnyi nagyságúakra simítva. Mindkét oldalát szép ropogósra sütöm.

Finom így magában is, de tejföllel megkenve, esetleg sajttal megszórva igazán fenséges vacsora!

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Gyöngyösi Györgynek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top