Cukrozott dinnyehéj

2008. 07. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: görögdinnye héja, cukor, ecet, citrom karikák Az elfogyasztott görögdinnye héját alaposan megmosom, a külső zöld részét lehámozom és kb. fél centis csíkokra vágom. Lehetőleg a héjon maradjon 2-3 mm piros dinnyehús. Az így kapott csíkokat ecetes vízben üvegesre főzöm, majd a levet leöntve egy erősen cukrozott vízben, szirupban készre /puhára/ főzöm. Amikor teljesen puhára főtt, tisztára mosott kisméretű befőttes üvegekbe töltöm, a még forró sziruppal együtt! Díszítésként, ízesítésként egy-egy citromkarikát is teszek az üvegbe. A szorosan lezárt üvegeket tetejükre állítva száraz dunsztba tartom, amíg teljesen ki nem hűlnek. Süteményekbe kiválóan alkalmas, kellemesen pikáns csemege. A citromkarika és a piros-sárga dinnyehéj rendkívül mutatós és a téli sütésnél nagy segítség az éléskamránkból! Apró kockákra vágva desszertek, fagylaltok vagy tejberizs tetejére is nagyszerű!

Köszönjük szépen, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top