Diétás túrógombóc cukorbetegeknek is

2009. 04. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 2 személyre: 250 g félzsíros tehéntúró, 1 dl 12%-os tejföl, 2 tojás, 2 evőkanál búzadara (20g), 1 evőkanál zabpehely (10g), édesítőszer, reszelt citromhéj. A kész gombócokra: 5 evőkanál zsemlemorzsa (50g), 1 teáskanál Delma margarin (5g).

 

A túrót a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, majd a búzadarát és a legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Kb. egy óráig állni hagyjuk. Egyenlő nagyságú gombócokat formálunk, melyeket forró vízben lassú tűzön 15-20 percig főzünk. A kész gombócokat beleforgatjuk a margarinon megpirított zsemlemorzsába.

Az egész energiatartalma 2004,9 kJ (477,5 kcal) Fehérjetartalma: 31,5g Zsírtartalma: 21,5g Szénhidráttartalma: 35,8g

Nagyon finom, jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Hőgyes Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top