Francia pulykamellszeletek

2009. 04. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg sonka, 20 dkg eidami sajt, besamelmártás, só, őrölt bors, szerecsendió, olaj, 5 dkg margarin, 5 dkg liszt.

 

A hússzeleteket vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon hirtelen kisütjük. Ezután egy tepsibe, vagy tűzálló tálba tesszük, sorba egymás mellé, és őrölt borssal meghintjük. Minden hússzeletre helyezünk 1 szelet sajtot, 1 szelet sonkát, és kb. 1 evőkanál besamelmártást. Erre teszünk egy csipetnyi reszelt sajtot,és diónyi margarint. Forró sütőben átsütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Párolt rizzsel tálaljuk.

Besamelmártás - 5 dkg vajat megolvasztunk, hozzáadunk 8 dkg lisztet, és hozzáöntünk 5 dl tejet, majd lassú tűzön habverővel gyorsan kevergetve besűrűsítjük. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, kissé kihűtjük. Ezután teszünk hozzá 5 dkg reszelt sajtot, 2 tojás sárgáját /ha túl sűrű  kevés tejföllel hígíthatjuk/, ízesítjük sóval, fehér borssal, szerecsendióval.

Nagyon mutatós, finom étel. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kunné Tóth Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top