Bianka szelet

2009. 04. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a piskótákhoz: 5 db tojás, 35 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 5 dkg darabolt dió, 5 dkg csoki dara, vagy reszelt csoki, 5 dkg zselés cukor, 1 sütőpor, 10 evőkanál víz.   A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor. A tetejére:10 dkg tortabevonó.

A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgájához hozzáadjuk a 20 dkg cukrot és habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, majd a sütőpor felével elkevert  20 dkg lisztet. A kikevert masszát tepsibe tesszük, és megsütjük, mint a piskótát.

A fehér piskótához a tojások fehérjét 15 dkg cukorral habosra felverjük, majd óvatosan belekeverjük a darabolt diót, a darabolt zselés cukrot, a tortadarát, és a maradék sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt formába tesszük, majd megsütjük. Sütés után egyből fordítsuk ki a tepsiből, és húzzuk le róla a sütőpapírt mert később már nehéz leszedni. Papír nélkül is meg lehet próbálni, csak akkor jól ki kell kenni a tepsit zsiradékkal.

A krémhez a pudingport megfőzzük a 6 dl tejből, majd hűlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd amikor a puding kihűlt összekeverjük a pudingot a margarinos porcukorral. A kihűlt sárga tésztát hosszában kettévágjuk, megkenjük a krém egyharmadával, majd ráhelyezzük a fehér tésztát, amire rákenjük a  maradék krém felét. Végül a sárga tészta tetejét is rárakjuk a tészta tetejére, és  megkentjük a maradék krémmel. A süteményt végül bevonjuk csokimázzal. Ha állt egy kicsit akkor forróvízbe mártott késsel felszeleteljük.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Komocsin Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top