Diós és mákos beigli

2010. 03. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 0,5 dkg élesztő, 2,5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 0,5 dkg só

A lisztet, vajat és élesztőt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrás után 20 percre hűtőbe tesszük.

A pihentetés után 2 cipóra osztjuk a tésztát, majd a cipókat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk.

Töltelék:

40 dkg dió/mák, 10 dkg méz, 10 dkg mazsola, 7 dkg darált keksz, 32 dkg kristálycukor, 1 dl víz.

A diót/mákot, a kekszet, a mézet és a mazsolát egy tálban összekeverjük. A kristálycukorból és a vízből szirupot készítünk és az ízesített dióhoz/mákhoz öntjük. Összekeverjük, kihűtjük és a tésztára kenjük.

Felcsavarás után a tojássárgájával hosszanti irányban jól megkenjük. 10 perc szárítás után ismét megkenjük, ezúttal keresztirányban. További 10 perc szárítás után kisütjük

Nagyon finom és sokáig eláll.

 

Köszönjük szépen Ádámné Gruber Bernadettnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top