Melegszendvics ötlet vacsorára

2010. 03. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 kg szeletelt kenyér 1 l tej 4 evőkanál liszt 10 dkg vaj vagy margarin kevés krémsajt 20 dkg sonka vagy sonkás felvágott 15 dkg gomba (esetleg konzervgomba) 1 db póréhagyma 25 dkg reszelni való sajt az ízesítéshez só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítés:

A vajból és a lisztből besamelmártást készítünk. (Megolvasztjuk a vajat, kissé megpirítjuk rajta a lisztet, tejjel felengedjük, majd krémessé főzzük.) A gombát megpároljuk, a sonkát felkockázzuk és belekeverjük a mártásba. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. Ha már egy kissé kihűlt, adunk hozzá egy kis krémsajtot. A kész krémet a kenyérszeletekre kenjük, megszórjuk vékonyra szeletelt póréhagymával (vagy bármi mással, pl. lilahagymával) és a tetejére reszelt sajtot szórunk. Forró sütőben melegítjük kb. 10 percig.

 Köszönjük szépen Sándor Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top