Hozzávalók:
6 darab tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
10 dkg olvasztott margarin
fél csomag sütőpor
10 dkg darabolt dió
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és olvasztott margarinnal habosra keverjük, majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan adagolva felváltva a fehérjehabbal a tojássárgás masszához keverjük. Következő lépésként a masszát egy magas falú zsírozott-lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval, és előmelegített, mérsékelt hőfokú sütőben megsütjük. Sütés után tálcára borítjuk, hűlni hagyjuk, majd ezután egy pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle, de éppen tetszés szerinti alakúra is vágható, rombusz alakra, vagy egyszerű szeletre, ki hogyan szereti. Ezt az adagot egy 32x23 cm-es méretű tepsiben sütöttem, 5 cm-es volt a magassága. Ebből is sok lett, természetesen ha valaki többet szeretne készíteni, a hozzávalók mennyiségét emelni kell. Esetleg tálaláskor diszkréten meg lehet még porcukorral szórni.