Hozzávalók:
12 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 db tojás, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 10 dkg darált dió.
Diós krém:
20 dkg darált dió, 1 dl tej, 10 dkg cukor.
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a diót, és pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot. Összekeverjük és levesszük a tűzről. Néha megkeverjük, hogy hűljön.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A sütőport összekeverjük a liszttel.
A tojásokat, a kétféle cukrot habosra keverjük. Beletesszük az olvasztott vajat, elkeverjük, majd a tejet is és ezzel is jól elkeverjük. Ezután belekanalazzuk a sütőporos lisztet és jól elkeverjük. Amikor eldolgoztuk, hozzáadjuk az olajat és krémes állagúra keverjük.
A sütőformát kivajazzuk vagy papírt teszünk bele. Jöhet a tészta. Én kétféleképpen szoktam csinálni:
1: 2/3 részig megtöltöm a formát, majd 1 kiskanál diós krémet teszek a tetejére.
2: 1/2 evőkanál tészta, 1 kiskanál diós krém, és megint egy fél evőkanál tészta.
Mehet a sütőbe. 20-25 perc alatt megsül, de végezzünk tűpróbát.
Jó étvágyat!