Diós szelet

2009. 01. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 37 dkg kristálycukor, 30 dkg darált dió, 12 dkg margarin, 5 egész tojás, 1/2 citrom reszelt héja, baracklekvár, csipet só.

A lisztet, margarint, tojássárgákat, 12 dkg cukrot, reszelt citromhéját, és egy csipet sót összegyúrjuk, egy éjszaka a hűtőszekrényben pihentetjük. Sütés előtt kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes tepsit, majd megkenjük a tésztát baracklekvárral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk fokozatosan hozzáadva a maradék cukrot, a végén óvatosan belekeverjük a diót. A lekvárral megkent tésztára simítjuk a masszát és forró sütőbe tesszük. 5 perc múlva mérsékeljük a tüzet és szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni és vizes késsel szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Oleszka Mariannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top