Diós torta

2009. 11. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez a torta nagyon egyszerű, de nagyon finom is!   Hozzávalók: 20 dkg porcukor, 1 tojás, 5 dkg darált dió, 20 dkg rétesliszt, 3 dl tejföl, 1 sütőpor, késhegynyi őrölt fahéj.

A cukrot a tojással habosra keverjük,hozzá adjuk a diót, a fahéjat, a tejfölt, végül a sütőporral elkevert réteslisztet. Alaposan kikeverjük. Zsírozott, lisztezett torta formában sütjük.

Krém: 3 dl tejben 1 csomag vaníliás pudingport sűrűre főzzünk, (vagy 3 kanál lisztet) ha kihűlt hozzá keverünk 10 dkg darált diót és 15 dkg porcukorral kevert 20 dkg vajat. (Ráma) 3 lapba vágjuk. Meg töltjük a torta lapokat majd csoki mázzal bevonjuk.    Köszönjük szépen Gálné Zákány Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top