Divatteremtők 2.

2009. 04. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1970-ben Bianca Jagger, Mick Jagger (éppen aktuális) neje volt az évtized legjobban öltözött hölgyeinek egyike. A gyönyörűséges Bianca-nak nem kisebb tervezők készítették ruhatárát, mint Ossie Clark, Yves Saint Laurent, vagy Valentino.

1980-ban Sade, (Helen Folsade Adu), angol és nigériai szülők gyermeke amellett, hogy a énekesnőként a popzenei világban ragyogó csillag volt, divatot is teremtett. Egyszerű, hátrasimított hajviseletétől a szintén letisztult, elegáns megjelenéséig úgy tűnt, mindenben tökéletes. Ugyanebben az időben Chrissie Hynde a Pretenders együttes énekesnője éppen enne ellenkezőjével hódított. Laza, vagány megjelenésével nyűgözte le a divat követőit. Öltözködése nagy hatással volt például Stella Mc’Cartney divattervezőre is.

1990-ben már Nicole Kidman ausztrál születésű filmcsillag hódított áttetsző bőrével, nyúlánk termetével és eredeti vörös hajkoronájával. Az örökké elegáns, klasszikus kámea arcú Nicol az akadémiai díjátadó gálaestek állandóan méltatott dívája. Magától értetődő hát, hogy minden, amit visel és ahogyan viseli – mérvadó a nők számára.

Ugyanebben az időben tűnt fel Jennifer Aniston, aki Rachelt alakítja a Friends (Jóbarátok) című díjnyertes sorozatban. Egészen fiataloktól a közép korosztályig mindenki imádta az őrült barátokról szóló sorozatot – köztük pedig Anistont, aki a mindig trendi, ám kissé bolondos Rachelt játszotta. Miután pedig rajongtak érte – minden, amit a sorozatban és a magánéletben viselt, követendő divat lett.

Elérkeztünk napjainkhoz, a 2000-es év követendő divat díváihoz. Ez idő tájt több ikont is számon tartanak: Anne Hathaway manapság az elegancia megtestesítője, aztán itt van Eva Longoria (egy a „Született Feleség”-ekből), aki Hollywood-i divat diktátor is egyben. Végül, de nem utolsó sorban pedig a gyönyörűséges, Mrs. Pitt, azaz Angelina Jolie, aki 2 szülés (és 3 gyermek) után, no de öt csemetét nevel, mellette nem mindennapi szerepeket alakít, plusz még mindig légiesen vékony, gyönyörű cicikkel, még gyönyörűbb arcával….az már csak természetes hogy az évezred forduló egyik példaképévé vált.

Nos hölgyek, láthatjátok, hogy minden évtizednek megvoltak a maga „jaj de szeretnék ilyen lenni” példaképei. Persze jól szituált férjekkel, vagy befutott saját karrierekkel. Nekünk, amolyan „földi halandó nőknek” pedig legyen bőven elég az, ha a saját kedvesünk olykor megdicsér, vagy a gyermekünk azt mondja, hogy az ő anyukája a legszebb a világon! Én inkább ebben hiszek… És úgy érzem, hogy a fenti nagy-nagy dívák egyikével sem cserélnék ilyenkor!

Kapcsolódó anyagok:

$$3156$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top