Dr. Edward Bach - féle virágterápia

2008. 07. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bach doktor (1886-1936) gyógyító rendszerébe 38 esszencia tartozik. A bennük rejlő finom energia segít a harmónia megteremtésében. Mi jellemez éppen most? Félelmek, irigység, bizonytalanság, agresszió? Figyeljük meg önmagunkat lelki állapot, helyzetekhez való viszonyulás, személyiség hiányosságai szerint! Mindez itt és most harmóniába hozható. Ne sodródjunk a környezet rezgéseivel! Határozzuk meg tudatosan a saját minőségünket! A Bach-virágterápia egyszerű és természetes gyógymód, használata biztonságos. Az esszenciák, sokkal inkább a beteg személyiségét, mint fizikai állapotát gyógyítják. "Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mindegyik testet öltött lélek azért van itt a Földön, hogy tapasztalatot szerezzen, jobban megértse a dolgokat, majd tökéletesítse az egyéniségét a lelke által kijelölt eszményi célok érdekében. Tehát ne feledjék, a lelkük meghatározott munkát jelölt ki a számukra, és ha nem végzik el a feladatot, akkor összeütközésbe kerül a lélek és a személyiség! A személyiség, az ok-okozati összefüggés miatt testi bajokkal válaszol." Dr. Edward Bach: Gyógyítsd tenmagad!

A virágeszenciák az alábbi területeken használjuk • A lelki egészség fenntartása vagy helyreállítása • Lelki stressz helyzetek és életkrízisek akut kezelése • Akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelése • Megelőzés • Személyiségfejlesztés eszközeként

Az egyes esszenciák, és pozitív gondolatmintáik: Apróbojtorján: az őszinteség virága Érzem a békességet. Őszinte vagyok. Megmutatom magam. Rezgőnyár: a sejtelem virága Vigyáznak Rám. Nyitott vagyok. Erős vagyok. Bükk: a tolerancia virága Elfogadom. Engedek. Látom a fejlődés esélyét. Kisezerjófű: a szolgálás virága Egyenesen állok. Vagyok, aki vagyok. Azt akarom, amit akarok. Kékgyökér: az önbizalom, intuíció virága Bízom magamban. Figyelek első megérzéseimre. Magam döntök. Cseresznyeszilva: a higgadtság virága Bátor vagyok. Nyitott vagyok. Hagyom áramlani, azt ami áramlani akar. Vadgesztenyerügy: a tanulás virága Odanézek. Odafigyelek. Tanulok. Mezei katáng: az anyaság virága Szívesen adok. Merítek a forrásból. Szeretnek. Iszalag: a realitás virága Éber vagyok. Világosan látok. Alkotok. Vadalma: a megtisztulás virága Jól érzem magam. Olyannak fogadom el magam, amilyen vagyok. Látom, mi a fontos. Szilfa: a felelősség virága Megteszem, amit tudok. Segítséget kapok. Sikerülni fog. Tárnics: a hit virága Bizakodó vagyok. Pozitív vagyok. Hiszem, hogy minden jól alakul. Európai sülzanót: a remény virága Egyenes vagyok. Tele vagyok reménnyel. Új lehetőségeket látok. Hangafű: az identitás virága Biztonságban érzem magam. Mindent megkapok, amire szükségem van. Gondozok és ápolok. Magyal: a szívet megnyitó virág Tele vagyok örömmel. Egészséges vagyok. Szeretek. Jerikói lonc: a múlt virága A mában élek. Előretekintek. Megteszem a következő lépést. Gyertyán: a rugalmasság virága Frissnek érzem magam. Lendületben vagyok. Szívesen dolgozom. Nebáncsvirág: a türelem virága Van rá időm. Türelmes vagyok. Lazítok.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top