Egy csók és más semmi?

2008. 03. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez a rövid kis jelenet jól ábrázolja, hogy férfi és női szexualitás között milyen különbség van. Szinte természetes is, hiszen már a biológiai orientáció is más. Míg a férfiba genetikailag kódolva van, hogy minél szélesebb körben szórja szét magvait a fajfenntartás végett, a nők, nagy általánosságban az utódgondozást érzik életük legfőbb és legszebb feladatának. Ennek megfelelően egy férfi, távolról is érezhet szexuális izgalmat egy nő láttán, a nők konkrét izgalmi állapotba inkább csak akkor kerülnek, ha egy általuk helyesnek titulált pasi „romantikusan viselkedik” velük.

A nőnek az a legfontosabb, hogy nőnek érezhesse magát a férfi mellett, sőt nemcsak nőnek, valójában királynőnek szeretné látni magát! Ezért van szüksége a körülmények, a hangulat, a csókot, a pettinget előkészítő szerepére. A fiúk legfőbb vágya szintén az, hogy férfinak érezhessék magukat a kapcsolatban: ehhez a nőnek időnként anyának kell lennie, máskor barátnak, néha fel kell szívódnia, mintha ott sem lenne, de mindig készen kell állnia arra, hogy bármelyik szerepből esetleg hirtelen át kell vedlenie a legforróbb, legizgalmasabb szeretővé.

Ha férfiakat kérdünk, mit várnak a szextől, a legtöbben egy szóval válaszolnak: kielégülést – és jóformán az összes többi választ ide lehetett visszavezetni. Vagyis pasinyelvezetből lefordítva: igazolták a fenti állítást, fontos nekik, hogy a partnerük meglepetést tudjon okozni az ágyban. Vajon képes-e mindezt az átlagos nő biztosítani társának, ráadásul úgy, hogy közben boldog, kiteljesedett nőnek érezze magát?

Az ismerkedési időszakban még egyszerűbb, mert amíg „levadásszák a csajt”, addig, a pasik is hajlandóak „teperni”, de a későbbiekben ez valahogy megváltozik. Persze ezért nemcsak a férfiak a felelősek, a mindennapok sajnos nem a tündérmesékhez hasonlatosak, a sok stressz és gond közepette sokszor mi nők igen aszexuálisan tudunk viselkedni.

<> Talán megoldást kínálna a nemi szerepek és a szexuális kultúra intézményesített oktatása. Egy fajta koedukált európai gésaiskola, ahol a felelősségteljes és az egymásra odafigyelő szexuális magatartást az általános műveltség részeként lehetne megtanulni. Mert egyelőre csak ott tartunk: nők és férfiak elbeszélnek egymás mellett, ha szexről van szó, s nem igazán értik, mit akar a másik? 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top